Дряново посреща 28 отбора от страната във второто издание за купата на "ИЗИДА"

07.03.2018 г. 10:35:24 ч.
/
Дряново посреща 28 отбора от страната във второто издание за купата на "ИЗИДА"
За втора поредна година Дряново ще привлече млади футболни надежди от цялата страна броени дни преди най-големия християнски празник Великден. От 1-ви до 4-ти април в града на майстор уста Кольо Фичето, ще се съберат деца в три възрастови групи: Футбол 5 - деца родени след 1.01.2009 година, Футбол 7 - деца родени след 01.01.2007 година и Футбол 9 - деца родени след 01.01.2006 година, за да премерят сили и умения в най-популярната игра. Организатор на проявата е местният футболен клуб “Локомотив 1927”, Община Дряново с подкрепата на БФС и сладоледи "ИЗИДА". Двигател на турнира е шефа на Управителния съвет Тодор Георгиев /DJ Теди Джорджо/, който е и председател на общинския съвет в Дряново. Генерален спонсор на форума е сладоледената компания “Изида”, чието име носи и шампионската купа.
Днес бе представена и новата екипировка на цялата школа на дряновските железничари. Футболистите са облечени с екипировката “Ереа”, осигурена от “Спорт Депо” със съдействието на фирма "Сторм Фиш". Ивета Михайлова - мениджър Бизнес развитие на сладоледи "Изида", официален спонсор на турнира, Красимир Цонов Изпълнителен директор на Спорт Депо и официален вносител на "ERREA" за България и д-р М.Добрев лекар на ЦСКА 1948 и националните гарнитури юноши, който ще е официално медицинско лице на събитието, застанаха на президиума и отговаряха на въпроси представяйки подкрепата и идеята на турнира.
Капитаните от школата Локо Дряново, представиха новата екипировка от "ERREA", развълнувани застанаха, представяйки лицето на гарнитурите , които ще представят Локомотив на Великденският Детски Футболен турнир.
Състезанието е включено в календара и на БФС и е под патронажа на емблематични футболни имена като Пламен Николов, Станислав Генчев, З.М.С. Петко Петков и Благой Георгиев. Подкрепа за прекрасната инициатива днес в Пресклуб “България” изрази и Емил Костадинов, отговорник за детско-юношеското направление във футболната централа. Бившият вратар от националния отбор Пламен Николов, който е родом от Дряново, пожела на вдъхновителя Теди Джорджо турнирът да стане международен и обеща да работи за това. Теди Джордожо го увери, че това ще стане още следващата година, след като събитието се радва на толкова силно рамо от партньори и спонсори. Благой Георгиев благодари, че е поканен да бъде патрон на проява, посветена на децата. Малки футболисти от много клубове ще вземат участие в турнира, като заявки се подават до този петък, 9-и март. За доброто настроение и атмосфера на обновените стадиони в Дряново и село Царева Ливада, ще се грижат самият Теди Джорджо, DJ Goro и популярния спортен журналист от БНР - радио Варна Румен Генов.
ФК “Локомотив” Дряново се похвалиха, че вече има събрани от дарения 37 хил. лева. за закупуване на нов автобус. Отделно Теди Джорджо използва трибуната на Пресклуб “България” да призове за благотворителна щедрост за събиране на средства, сумата от 50 хил. евро за лечението и операцията на 18-годишния талант - баскетболиста Самуил Владимиров от София, избран и в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол.

Коментирайте
Подобни новини
Добрич с представител в Топ 10 за Най-добър спортист на България за 2018 г.
Добрич с представител в Топ 10 за Най-добър спортист на България за 2018 г.
Вили Чернокожев след мача с Хебър: Съдиите са изключително слаби и лабилни
Вили Чернокожев след мача с Хебър: Съдиите са изключително слаби и лабилни
Фенклубът на Добруджа 07: Подигравка! Феърплейът бе погребан в Пазарджик
Фенклубът на Добруджа 07: Подигравка! Феърплейът бе погребан в Пазарджик
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 оказа сериозна съпротива на лидера Хебър, но отстъпи с 2:3
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 оказа сериозна съпротива на лидера Хебър, но отстъпи с 2:3Яндекс.Метрика