Начало >Добруджа >Култура

„Едно ново начало” – първият музикален албум на Петър Свиленов-акордеон (ВИДЕО)

12.02.2018 г. 11:07:07 ч.
/
„Едно ново начало” – първият музикален албум на Петър Свиленов-акордеон (ВИДЕО)
Един от перспективните млади музиканти в Добрич Петър Свиленов издаде своя първи албум. Петър е дванадесетокласник в СУ „Св.Кл. Охридски”, свири на акордеон и е възпитаник на Стефан Георгиев, един от легендарните корепетитори на Детската студия към Професионален ансамбъл Добруджа.
Преди седмица Петър решава, че е време да издаде свой собствен албум и заедно с Евтим Евтимов, друг голям музикант от ансамбъла, миналия вторник записали избраните мелодии в студиото на Младежкия център и от 10 до 15 часа записите били готови. Общо 10 мелодии по мотиви на Стефан Георгиев ще съдържа албумът, но има и собствени разработки, минали през ухото на учителя, признава Петър. Това, което се получи е изцяло автентична музика в изпълнение на акордеон и синтезатор, смята младият музикант и допълва, че целия албум съдържа изключително добруджански фолклор. С тези записи момчето  иска да съхрани за поколенията автентичната добруджанска  музика, а дискът да е изненада за баща му. Последното, което трябва да се изработи е обложката. Заглавието вече е измислено и ще бъде „Едно ново начало”.  В „Сънрайз Маринов” във Варна ще бъдат направени видеозаписи към албума, но ще мине известно време. Не е изненада, че първото копие ще получи Стефан Георгиев.
Петър Свиленов има интерес към фолклора още от най-ранна детска възраст. В първи клас започва да посещава детската танцова студия Добруджа като танцьор, но срещата със Стефан Георгиев запалва в него любовта към акордеона и към добруджанската народна музика. Първите опити младото момче прави на 16-басова хармоника, донесена от селото на баба му. Започва да се учи по слух, имитирайки видяното по време на репетициите.  
 
Видеомонтаж: Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Да минем "По жицата" на рождения ден на Йовков
Да минем "По жицата" на рождения ден на Йовков
Велина Христова Ви кани да си вземете частица слънце от нейните картини (ВИДЕО)
Велина Христова Ви кани да си вземете частица слънце от нейните картини (ВИДЕО)
 Рада Въртунинска:Усмивката при Йовков е оръжие  нежност и копнеж
Рада Въртунинска:Усмивката при Йовков е оръжие нежност и копнеж
Извънредно представяне на "Идеалните непознати" заради огромен интерес
Извънредно представяне на "Идеалните непознати" заради огромен интересЯндекс.Метрика