Начало >Добруджа >Общество

Експерт:"Чудната градина" е успешно социално предприятие (ВИДЕО)

15.07.2019 г. 17:17:26 ч.
/
Експерт:"Чудната градина" е успешно социално предприятие (ВИДЕО)
Социалният заместник - министър  Султанка Петрова, която се очакваше  днес да посети „Чудната градина в Добрич“, не пристигна. Причината – неотложни ангажименти. Все пак ръководителят на социалното предприятие и председател на фондация „Св. Николай чудотворец“ Мария Методиева е доволна, че са имали възможност да се срещнат с експерти от социалното министерство. „Доволни сме, че говорихме именно с хората които вършат работа, обсъждахме най-вече новият закон чийто правилник влезе във сила „Закон за предприятията и корпоративната отговорност“ и тепърва ще видим дали ще бъде работещ“, каза пред журналисти Методиева. Тя поясни,че „Чудната градина“ работи като самообявило се социално предприятие и тепърва трябва да се регистрира според новия закон. „Ние си помогнахме сами и направихме предприятието без закон за социално предприемачество, направихме го такова каквото искахме да бъде въпреки държавата“, посочи Мария Методиева.
Домакините  на „Чудната градина“ се бяха подготвили като за „високи гости „ с почерпка и свежа продукция.Гостите останаха доволни от видяното.
Теодора Тодорова – началник отдел „Социална икономика и социална отговорност”  в дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции” в министерството на социалната политика изтъкна, че идват  да посетят едно социално предприятие което считат за успешно. По думите и тази дейност трябва да се популяризира. Трябва да се създадат добри възможности за изграждане на социални предприятия с корпоративна отговорност, посочи експертът.
30 социални предприятия от област Добрич очакват за участие в семинара утре в областна управа, на който ще бъдат представени новите моменти в Стратегията за корпоративната социална отговорност, Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика и представяне на мярката „Продукт на социално предприятие“.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Юрий Чарийски си дойде на мотор, мечтае да го разходи до Русия или Турция (ВИДЕО)
Юрий Чарийски си дойде на мотор, мечтае да го разходи до Русия или Турция (ВИДЕО)
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Иван Тодоров е предложен за почетен гражданин на Добрич
Иван Тодоров е предложен за почетен гражданин на Добрич
Разбраха се! Председател от ГЕРБ на ОИК в Добрич (ВИДЕО)
Разбраха се! Председател от ГЕРБ на ОИК в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика