Начало >Добруджа >Общество

Експерт:"Чудната градина" е успешно социално предприятие (ВИДЕО)

15.07.2019 г. 17:17:26 ч.
/
Експерт:"Чудната градина" е успешно социално предприятие (ВИДЕО)
Социалният заместник - министър  Султанка Петрова, която се очакваше  днес да посети „Чудната градина в Добрич“, не пристигна. Причината – неотложни ангажименти. Все пак ръководителят на социалното предприятие и председател на фондация „Св. Николай чудотворец“ Мария Методиева е доволна, че са имали възможност да се срещнат с експерти от социалното министерство. „Доволни сме, че говорихме именно с хората които вършат работа, обсъждахме най-вече новият закон чийто правилник влезе във сила „Закон за предприятията и корпоративната отговорност“ и тепърва ще видим дали ще бъде работещ“, каза пред журналисти Методиева. Тя поясни,че „Чудната градина“ работи като самообявило се социално предприятие и тепърва трябва да се регистрира според новия закон. „Ние си помогнахме сами и направихме предприятието без закон за социално предприемачество, направихме го такова каквото искахме да бъде въпреки държавата“, посочи Мария Методиева.
Домакините  на „Чудната градина“ се бяха подготвили като за „високи гости „ с почерпка и свежа продукция.Гостите останаха доволни от видяното.
Теодора Тодорова – началник отдел „Социална икономика и социална отговорност”  в дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции” в министерството на социалната политика изтъкна, че идват  да посетят едно социално предприятие което считат за успешно. По думите и тази дейност трябва да се популяризира. Трябва да се създадат добри възможности за изграждане на социални предприятия с корпоративна отговорност, посочи експертът.
30 социални предприятия от област Добрич очакват за участие в семинара утре в областна управа, на който ще бъдат представени новите моменти в Стратегията за корпоративната социална отговорност, Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика и представяне на мярката „Продукт на социално предприятие“.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Добрич свети с коледна украса (ВИДЕО)
Добрич свети с коледна украса (ВИДЕО)
Дядо Коледа пристигна с елена Рудолф в Добрич (ВИДЕО)
Дядо Коледа пристигна с елена Рудолф в Добрич (ВИДЕО)
Добричлийка спечели месечната награда от Лотарията с касови бележки на НАП
Добричлийка спечели месечната награда от Лотарията с касови бележки на НАПЯндекс.Метрика