Ерик Макнейър-Лендри, полярен пътешественик: Експедициите на север действат пристрастяващо

14.01.2018 г. 09:54:40 ч.
/
Ерик Макнейър-Лендри, полярен пътешественик: Експедициите на север действат пристрастяващо
Канадецът Ерик Макнейър-Лендри (32 годишен) е един от най-младите хора в света, достигнали до Южния полюс (два пъти) в режим на пълна автономност, без никаква странична помощ и без предварително организирани депа с храна, гориво и екипировка по маршрута или пък "заброски" от въздуха. Със ски и кайт е изминал над 15 000 километра в полярните райони. Негов е световният рекорд за преминато разстояние със ски и кайт за 24 часа – 595 км. Лендри беше в България за "Банско филм фест" през миналата година и разказа пред "Дневник" за вълнуващите си преживявания.
Как решихте да се занимавате с екстремен спорт?
- Израснах в доста екстремно семейство. Така че съм започнал още преди да съм се родил. На една от най-вълнуващите снимки е майка ми, която е бременна с мен и се спуска бързо по склона с огромен корем пред нея. Родителите ми се интересуват доста от изследователска дейност. Те са осъществили мечтата да отидат до Бафинова земя (канадски арктически остров в територия Нунавут) и са решили да се установят там. Със сестра ми сме влюбени в мястото.
Да живееш в Арктика улеснява много пътуването в тази част на Земята. Буквално сме играли на мястото, където пристигат изследователи отдалеч. Помня как се криех и ги замерях със снежни топки, когато са идвали в задния ни двор. Друга важна част са местните хора, от които научаваме толкова много неща. Не само как да оцеляваме в Арктика, но и как да се наслаждаваме и да се забавляваме с живота на север.
Всичко, което трябва да знаете за:
Годината (736)Моите родители бяха много отворени към това да имаме свободата да правим каквото искаме при неограничено пространство. Още от малък съм израснал с идеята да опознавам какво има от другата страна на планината или да къмпингувам сред природата. Заклевах се, че няма да правя това, с което се занимават родителите ми. Но то просто се случи. Започнахме да правим собствени експедиции със сестра ми и се влюбихме в чувството за свобода.
Експедициите са много трудни. Лишаваш се от неща като телефон и социални медии. Ти си пред едно огромно отворено пространство. Можеш да експериментираш със същността си. Можеш да се върнеш съвсем различен и променен. Експедициите ти позволяват да постигнеш личностно израстване. Те действат и пристрастяващо.
Снимка:www.dnevnik.bg
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Ирландия спечели одобрението на ЕС за "данък захар" върху безалкохолните напитки
Ирландия спечели одобрението на ЕС за "данък захар" върху безалкохолните напитки
Тийнейджър сви кредитната карта на родителите си и успя да стигне до Бали
Тийнейджър сви кредитната карта на родителите си и успя да стигне до Бали
Не трябва да се изключва терористична връзка в Торонто
Не трябва да се изключва терористична връзка в Торонто
13 ранени при силно земетресение в Турция
13 ранени при силно земетресение в ТурцияЯндекс.Метрика