Ерик Макнейър-Лендри, полярен пътешественик: Експедициите на север действат пристрастяващо

14.01.2018 г. 09:54:40 ч.
/
Ерик Макнейър-Лендри, полярен пътешественик: Експедициите на север действат пристрастяващо
Канадецът Ерик Макнейър-Лендри (32 годишен) е един от най-младите хора в света, достигнали до Южния полюс (два пъти) в режим на пълна автономност, без никаква странична помощ и без предварително организирани депа с храна, гориво и екипировка по маршрута или пък "заброски" от въздуха. Със ски и кайт е изминал над 15 000 километра в полярните райони. Негов е световният рекорд за преминато разстояние със ски и кайт за 24 часа – 595 км. Лендри беше в България за "Банско филм фест" през миналата година и разказа пред "Дневник" за вълнуващите си преживявания.
Как решихте да се занимавате с екстремен спорт?
- Израснах в доста екстремно семейство. Така че съм започнал още преди да съм се родил. На една от най-вълнуващите снимки е майка ми, която е бременна с мен и се спуска бързо по склона с огромен корем пред нея. Родителите ми се интересуват доста от изследователска дейност. Те са осъществили мечтата да отидат до Бафинова земя (канадски арктически остров в територия Нунавут) и са решили да се установят там. Със сестра ми сме влюбени в мястото.
Да живееш в Арктика улеснява много пътуването в тази част на Земята. Буквално сме играли на мястото, където пристигат изследователи отдалеч. Помня как се криех и ги замерях със снежни топки, когато са идвали в задния ни двор. Друга важна част са местните хора, от които научаваме толкова много неща. Не само как да оцеляваме в Арктика, но и как да се наслаждаваме и да се забавляваме с живота на север.
Всичко, което трябва да знаете за:
Годината (736)Моите родители бяха много отворени към това да имаме свободата да правим каквото искаме при неограничено пространство. Още от малък съм израснал с идеята да опознавам какво има от другата страна на планината или да къмпингувам сред природата. Заклевах се, че няма да правя това, с което се занимават родителите ми. Но то просто се случи. Започнахме да правим собствени експедиции със сестра ми и се влюбихме в чувството за свобода.
Експедициите са много трудни. Лишаваш се от неща като телефон и социални медии. Ти си пред едно огромно отворено пространство. Можеш да експериментираш със същността си. Можеш да се върнеш съвсем различен и променен. Експедициите ти позволяват да постигнеш личностно израстване. Те действат и пристрастяващо.
Снимка:www.dnevnik.bg
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Македония започва официално преговори за членство в НАТО
Македония започва официално преговори за членство в НАТО
Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер край гръцкия остров Закинтос
Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер край гръцкия остров Закинтос
Откриха близо 1,7 млн. долара в бидони край океанския бряг в Никарагуа
Откриха близо 1,7 млн. долара в бидони край океанския бряг в Никарагуа
Австралийският щат Куинсланд узакони абортите след 50-годишна кампания
Австралийският щат Куинсланд узакони абортите след 50-годишна кампанияЯндекс.Метрика