Начало >Добруджа >Общество

Евтим Костадинов: С проверките на къщите за гости от екипа на сина ми бяха засегнати много икономически интереси

19.07.2019 г. 10:41:03 ч.
/
Евтим Костадинов: С проверките на къщите  за гости от екипа на сина ми бяха засегнати много икономически интереси
Смятам, че в хода на проверката ще се установи обективната истина и в крайна сметка ще се достигне до основната цел – борбата с корупцията и налагане на справедливост в публичното пространство, която е необходима не само за Калоян Костадинов и за неговото семейство, но и за цялото ни общество.  Това заяви за радио „Добруджа” председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов в защита на сина си Калоян Костадинов, който бе задържан по делото срещу Миню Стайков за измама с евросубсидии. Калоян Костадинов, който е зам.-шеф на Фонд "Земеделие", вече е пуснат и втори ден е на работа.
И двамата ми синове са възпитани в дух на последователност и принципност. Не може в рамките на година и половина той да работи съвместно със специализираната  прокуратура, заедно с прокурора, който повдигна това обвинение и в един момент да се постъпи по този начин, заяви Евтим Костадинов. Той е убеден, че ще се открият истинските нарушители. Председателят на Комисията по досиетата беше категоричен, че синът му не познава Миню Стайков и няма луксозни коли от него.  Това, което най-много ме разтревожи мен и моите близки, е, че говори в публичното пространство за тези автомобили, които нямат нищо общо с мен и семейството ми, с тези раздадени тези европейски средства от сина ми и въпросните злоупотреби.
Цял живот съм се стремил да спазвам правилата, закона, морала и човечността, независимо от цената която ще ми струва, коментира Костадинов.
По думите му, за по-малко от месец с проверките на ръководената от сина му група в ДФ „Земеделие” са били засегнати много икономически интереси на доста високопоставени личности. Затова се е очаквало да има някакъв „ответен удар”.
Репортажите за проверките от ръководената от сина ми група на къщите за гости, показаха на кого са тези къщи. Те не са на обикновени хора, а на хора от обществено-политическите среди. Този доклад вероятно е засегнал много интереси и едва ли не на следващия ден се получи това действие от страна на прокуратурата, отбеляза Костадинов. Той призна, че още от старта на работата в му в Комисията по досиетата през 2007 година е имало атаки срещу работата му и срещу него самия.
Евтим Костадинов благодари на своите близки и приятели за търпението и подкрепата в този момент.

Коментирайте
Подобни новини
Времето в петък
Времето в петък
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
През 2022 г. в област Добрич са генерирани 80 000 т. битови отпадъци
През 2022 г. в област Добрич са генерирани 80 000 т. битови отпадъци
Отборът на СУ „Любен Каравелов” в Добрич - първи в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Отборът на СУ „Любен Каравелов” в Добрич - първи в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“



Яндекс.Метрика