ФУТБОЛ: Добруджа започна подготовка с 8 нови (ВИДЕО)

19.06.2018 г. 08:55:27 ч.
/ ИА Добруджа
ФУТБОЛ: Добруджа започна подготовка с 8 нови (ВИДЕО)
Завръщащият се в професионалния футбол тим на Добруджа започна лятната си подготовка. Точно в 18.00 часа вчера на стадион „Дружба” старши треньорът Диян Божилов изведе 24 футболисти за първа тренировка. Сред тях личаха имената на цели осем нови футболисти.
Пет от тях със сигурност ще останат в отбора – юношата на „жълто-зелените” Георги Радев, защитавал цветовете на Царско село, се завръща в родния клуб, Михаил Минков, централен защитник от Литекс (Ловеч), нападателят Янаки Смирнов, който има солидна визитка, а за последно бе в Ботев (Враца), от Монтана в Добруджа се завръща Тодор Колев, както и друг полузащитник, който вече е носил екипа на добруджанци – Георги Димитров, който през миналия сезон беше в отборите на Черноморец (Балчик) и Спартак (Варна).
Трима ще изкарат пробен период и ако впечатлят треньорския щаб, също ще им бъдат предложени договори – защитниците Иван Великов от втория отбор на Лудогорец и Николай Николаев, който е юноша на Левски, но за последно е бил в Хебър (Пазарджик), и Уалид Хасан – египтянин с румънски паспорт, който за последно се е подвизавал във втора дивизия на Египет. Той сам е предложил услугите си на Добруджа, тъй като майка му е от Констанца и желанието му е да бъде по-близо до семейството си.
„Това ще бъде групата, на която ще разчитам. Ако видим в течение на контролните срещи, че някъде имаме сериозни проблеми и се нуждаем от нов футболист, ще опитаме да си осигурим такъв, но на този етап това са момчетата, на които ще разчитам. Не следим други футболисти на този етап”, обяви Божилов. Трима са футболистите от миналогодишния състав, на които наставникът няма да разчита през новия сезон – Симеон Симеонов, който обяви, че слага край на кариерата си, както и на Валентин Сливов и Емил Стоянов, пожелали да напуснат отбора.
Подготовката ще протече изцяло в Добрич. Имаме отлични условия и няма защо да пътуваме някъде за лагер, подчерта старши треньорът. Тимът ще изиграе 6 контроли, като е възможно да настъпи промяна в предварително обявения план. Вместо на 4 юли първата проверка ще бъде изместена с няколко дни по-рано – на 30 юни. Първият съперник е Динамо (Москва), като мачът ще се играе или в Добрич, или в Албена, в зависимост от това дали до тогава ще е приключил ремонтът на стадион „Дружба”. Другите съперници в контролите ще бъдат вторият отбор на Лудогорец, Несебър, Черноморец (Балчик), Спартак (Варна) и последната контрола преди старта на сезона ще бъде със Суворово в Добрич.
Диян Божилов изрази оптимизъм, че поставените от него изисквания към ръководството ще бъдат изпълнени. Целта пред тима е утвърждаване в групата. „Наясно сме, че на този етап няма как да се мерим с няколко клуба, които имат доста солидни бюджети и амбиции, но с тези футболисти мисля, че няма да е проблем да заемем място в златната среда на класирането”, заяви Диян Божилов.
Председателят на УС на клуба Николай Милков заяви за Медийна група „Добруджа”, че в близките дни предстоят няколко приятни изненади около тима, но не пожела да разкрие повече подробности. В съвсем скоро време ще бъде решено какъв да бъде дизайнът на екипите в юбилейната година на клуба. Добруджа ще започне новия сезон и с юбилейна емблема, посветена на 100-годишнината.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол



Яндекс.Метрика