ФУТБОЛ: Отношението на ОС на БФС спрямо Спортист е тенденциозно, смятат в Генерал Тошево (ВИДЕО)

23.03.2018 г. 13:10:41 ч.
/
ФУТБОЛ: Отношението на ОС на БФС спрямо Спортист е тенденциозно, смятат в Генерал Тошево (ВИДЕО)
Не оправдавам случилото се по време прекратения двубой с Лозенец, но отношението на Областния съвет на БФС спрямо нашия клуб е тенденциозно и напрежението ескалира, заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” старши треньорът на Спортист /Генерал Тошево/ Владимир Начев.
Той е категоричен, че клубът ще обжалва по всички законови начини наложеното на трима от провинилите се футболисти Диян Иванов, Димитър Димитров и Пламен Димитров наказание – лишаване от състезателни права за по една година. Клубът е наказан с лишаване от домакинство за общо 6 мача и парична глоба.
По наша информация обаче наказанието на тримата футболисти ще бъде удвоено, защото пострадалият съдия Пламен Станев има медицинско свидетелство.
„Нашият клуб е единственият, който подържа две детски гарнитури, мъжки отбор и ветерани – това са четири различни гарнитури. Стадионът е в много добро състояние, условията за футбол са сред най-добрите в областта, от известно време се опитваме да възродим традициите, които този спорт има в нашия град, заедно с общината и спонсорите, но постоянно срещаме пречки от ОС на БФС в Добрич”, подчерта Начев.
По думите му, съботният мач с Лозенец е започнал нормално, първото полувреме съдийството е било на ниво, но след почивката реферът „обърнал свирката”. След няколко отсъдени фаула около наказателното поле на домакините дошла и дузпата, след която напрежението ескалирало. Начев заяви, че не е видял футболистите да удрят Станев, а само хора от публиката. Според него охраната на футболните двубои трябва отново да бъде поверена на полицията, защото зрителите нямат същия респект към частните охранители.
От ръководството на Спортист /Генерал Тошево/ излязоха днес с декларация, която публикуваме без съкращения:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
   От клубното ръководство, треньори и футболисти на ФК „Спортист-2011” – град Генерал Тошево, относно съдийството и причините, довели до прекратяване на двубоя от 14 кръг на „А” Областна футболна група – зона Изток между отборите на ФК „Спортист-2011” и ФК „Лозенец-2015” на 17.03.2018 година.
 
   Уважаеми колеги, ръководители и привърженици на футбола,
 
   ФК „Спортист-2011” е принуден и провокиран да изрази силно своето несъгласие и възмущение срещу смеем да твърдим „некомпетентното” съдийство от страна на съдийската бригада по време на срещата от поредния кръг на „А” Областна футболна група с ФК „Лозенец-2015”.
   Не са чести случаите, в които ние от ФК „Спортист-2011” си позволяваме по толкова остър начин да коментираме реферите и да влизаме в полемика с ръководните фактори на Българския футболен съюз в областта, но трябва категорично да се знае, че двубоят на 17.03.2018 година, игран на градския стадион в Генерал Тошево беше прекратен благодарение единствено на поредните неадекватни и грешни съдийски отсъждания. През цялото време до прекратяването на срещата съдийската бригада се държа меко казано „неадекватно” на терена и със своите спорни отсъждания изнерви максимално футболистите и на двата отбора.
   Разбира се, ние сме наясно, че реферите също са хора и всеки може да сгреши, но определени ситуации бяха очевидни и то такива, които „обръщат” мача в тотално различна посока. Съдиите показаха недопустимо различни критерии при всички спорни ситуации и нарушения, които бяха отсъдени.
   Категорично осъждаме подобни действия, които доведоха до прекратяването на двубоя с ФК „Лозенец-2015” и обявяваме, че това е прецедент и изолиран случай. ФК „Спортист-2011” винаги е поощрявал и насърчавал спортсменството и уважението на футболния терен. Считаме, че е абсолютно недопустимо деца и подрастващи да стават свидетели на подобни сцени. Заставаме зад своите футболисти и ги подкрепяме в искреното им желание за справедливо ръководене на футболните двубои. За съжаление обаче не можем да кажем, че подобно „некомпетентно” съдийство също е изолиран случай на стадиона в град Генерал Тошево. По-скоро отборът е системно ощетяван от „неможещи” рефери. За жалост от това страдат и представителният ни тим и отборите от детско-юношеската школа на клуба. За нас подобни практики особено при подрастващите са абсолютно недопустими, тъй като считаме, че такова поведение на реферите тотално може да угаси страстта и желанието на децата за игра още в най-ранна възраст.  
   Макар и състезавайки се в най-ниския ешалон в страната, ние сме убедени, че по този начин българският футбол няма как да върви напред. Това обезсмисля удоволствието и радостта от играта, както на футболистите, така и на хората, които осигуряват средства за този спорт в град Генерал Тошево.
   Чрез тази декларация бихме искали да обърнем внимание на цялостния проблем, свързан с футболното съдийство в „А” Областна футболна група. Апелираме към Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Добрич сериозно да се вгледа в кадровия потенциал и качества на своите съдии. Сигурни сме, че в област Добрич има знаещи, можещи и способни рефери. Притеснени сме обаче от явната ангажираност към налагането на неможещите...
   В допълнение обявяваме, че след сериозно обсъждане на възможността отборът на ФК “Спортист-2011” да напусне първенството, клубното ръководство, треньорите и футболистите на тима взеха решение да доиграят сезона, като във всеки двубой момчетата ще се появяват с черни ленти в знак на несъгласие с “погребването” на футбола в областта.
 
С уважение:
ФК „Спортист-2011”
22.03.2018г.      
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Галин Костадинов спечели медал на Европейското за ветерани
Галин Костадинов спечели медал на Европейското за ветерани
ФУТБОЛ: Момиче от Добрич спечели купа с девойките на „Лудогорец”
ФУТБОЛ: Момиче от Добрич спечели купа с девойките на „Лудогорец”
КАРАТЕ: 6 медала за КК „Добруджа“ от Купа „Етър“
КАРАТЕ: 6 медала за КК „Добруджа“ от Купа „Етър“
КАРАТЕ: 11 медала за „Самурай” на Купа „Етър”
КАРАТЕ: 11 медала за „Самурай” на Купа „Етър”



Яндекс.Метрика