Начало >Добруджа >Общество

Ген. Атанас Атанасов: Цветанов рути ГЕРБ, пожелавам му успех

28.09.2020 г. 11:53:11 ч.
/
Ген. Атанас Атанасов: Цветанов рути ГЕРБ, пожелавам му успех
Обезличаването на висшият орган на държавна власт Парламента е унижение, което не сме виждали до сега, казва в интервю за радио „Добруджа“ ген. Атанас Атанасов. Лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ беше в Добрич по повод празника на града и 80-та годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България.  Партийният лидер коментира  актуални изказвания и процеси като обезличаването на НС.
“Това е нещо ужасяващо за политическия пейзаж на страната ни, защото член 1 от Конституцията ни сочи, че България е република с парламентарно управление“, припомня Атанасов. По думите му Борисов не стъпва в Парламента, той не зачита депутатите, счита ги за безделници според едно от изявленията му.

С такива изяви като циничното изказване за председателя на НС, той някога успяваше да забавлява публиката,  но сега трябва някой да го посъветва да се скрие, категоричен е председателят на сините, защото за Борисов важи правилото „Език мой, враг мой“, допълва бившият депутат и председател на комисията по сигурност и обществен ред. Ген.Атанасов коментира и призива на Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера.“ Мисля , че тези двамата няма да седнат на една маса, защото изказването на Борисов за една дама ,която президента му пратил да го снима е отговор към предложението на Каракачанов. Това според мен е липса на политическа култура. Тези хора не могат да си надмогнат егото, не осъзнават кой каква позиция заема в държавата. Нямат право да изразяват лични чувства, избрани са  да управляват общите ни дела“, изтъква още ген.Атанасов. Той коментира и последното  изявление на премиера Борисов във връзка със снимките от спалнята му. Според ген. Атанасов с думите си за „прекрасната госпожа“, която го е снимала премиерът на практика признава, че знае коя е. „Борисов, казва едва ли не ,че президентът е сводник, на какво прилича това, с какво се занимават тези хора?“ , пита Атанас Атанасов.
Ген. Атанасов отново  изтъкна причината поради която лидерът на ГЕРБ бави  подаването на оставка, но един такъв процес според него може да доведе до това партията на премиера да не влезе в следващия Парламент, ако не си купят гласове.

Задоволство изпитва лидерът на ДСБ от ролята на бившият втори Цветан Цветанов. „Цветанов се занимава с това да рути ГЕРБ, аз му пожелавам успех. Това е полезно занимание за България“, казва Атанасов. На съпартийците си той пожелава да изправят глави, защото расте и популярността им  от 2 на 12 % от последните социологически проучвания. Ще се борим да бъдем фактор в следващия Парламент за да възстановим НС като първа сила в държавата , зарича се Атанас Атанасов.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика