Начало >Добруджа >Общество

Гимназия „Райко Цончев” бе домакин на иновационен лагер за млади предприемачи

19.11.2018 г. 12:16:12 ч.
/
Гимназия „Райко Цончев” бе домакин на иновационен лагер за млади предприемачи
По повод на Световната седмица на предприемачеството Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“ за поредна година бе организатор на Иновационен лагер за млади предприемачи, с подкрепата на Junior Achievement Bulgaria.
Лагерът се проведе на 16 ноември и в него се включиха 55 ученици от пет училища от град Добрич: ЧПГТП „Райко Цончев“, „СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГТ "П.К.Яворов", ФСГ "Васил Левски" и ЕГ "Гео Милев".
В първата част на събитието учениците се срещнаха с бизнес-доброволците Момчил Радичков и Богдан Богдев, които споделиха своя професионален опит като собственици на успешни бизнеси в град Добрич. Също така разказаха за това, което ги е насочило към социалното предприемачество и създаването на Еко селище ДоброЖънци.
Като бизнес-доброволец се включи и Радослав Колчев, креативен млад предприемач, ученик в 12 клас на Гимназия „Райко Цончев“. Той сподели със своите връстници пътят към разработването на собствен бранд  и ги посъветва да не се страхуват да направят първата крачка, въпреки възможността да се сгреши.
Във втората част участниците бяха разделени на отбори и разчупиха леда, участвайки в игри за изграждане на екипите.
След това в рамките на няколко часа отборите работиха по казус предоставен от JA Bulgaria, по който трябваше да предложат решение за справяне с проблема за безработните младежи и намирането на работа по специалността.
 Към отборите се присъединиха и международни студенти от Висше училище по мениджмънт, в ролята на ментори, които имаха за задача да подпомагат работата на младите предприемачи.
Първите три отбора с най-иновативни идеи получиха специални награди, сред които стипендии за обучение във ВУМ, предметни награди, книги на английски език, а всички останали участници – сертификати за участие. Всички дейности, включени в лагера, се проведоха на английски език.

Коментирайте
Подобни новини
От 1 април Община Добрич  е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
От 1 април Община Добрич е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък



Яндекс.Метрика