Гюлетласкач от Добрич подобри националния рекорд

20.05.2019 г. 13:19:27 ч.
/
Гюлетласкач от Добрич подобри националния рекорд
Състезателят на Спортен клуб по лека атлетика „Добрич“ Тодор Петров постави нов национален рекорд на България в дисциплината тласкане на гюле при момчетата под 16 години. На първото издание на турнира по хвърляния „Тракия“ в Стара Загора той изпрати 4-килограмотово гюле на 17.82 м. Досегашният рекорд в тази възрастова група бе 17.45 м. Тодор Петров по безапелационен начин спечели първото място, като зад него останаха атлети от Сливен, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Балчик. Четвърти в дисциплината звърши неговият съотборник Драгомир Иванов, който до последния опит бе трети в класирането, но в крайна сметка остана на крачка от почетната стълбица.
 
На турнира „Тракия“ клуб „Добрич“ спечели още един златен медал. Никола Михов стана шампион на хвърляне на чук при мъжете, като отново записа резултат над норматива за участие на Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години. Той ще представя България на шампионата на Стария континент през юли в Швеция.
 
Пети на хвърляне на чук при юношите под 20 години на турнира в Стара Загора се класира Ивайло Иванов – също състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Добрич“ с президент и треньор Галин Костадинов.

Коментирайте
Подобни новини
Л.АТЛЕТИКА:  Добър старт за атлетите на СКЛА „Добруджа 99“
Л.АТЛЕТИКА: Добър старт за атлетите на СКЛА „Добруджа 99“
ФУТБОЛ: Продължава победната серия на "Добруджа"
ФУТБОЛ: Продължава победната серия на "Добруджа"
ХАНДБАЛ: Сребърни медали за "Добруджа" на турнира на най-добрите в България
ХАНДБАЛ: Сребърни медали за "Добруджа" на турнира на най-добрите в България
ХАНДБАЛ: "Добруджа" ще играе на финала на турнира в Бургас
ХАНДБАЛ: "Добруджа" ще играе на финала на турнира в БургасЯндекс.Метрика