Начало >Добруджа >Общество

Стартира 15-ото издание на Пчеломания (ВИДЕО)

22.03.2018 г. 08:56:35 ч.
/ ИА Добруджа
Стартира 15-ото издание на Пчеломания (ВИДЕО)
15-то юбилейно издание на Пчеломания започна днес в СК "Простор". Изложението ще продължи до неделя, 25 март, до 15 часа след обед. Над 80 фирми участват в изложението. Гости на церемонията по откриването са кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, областният управител на област Добрич Красимир Кирилов, Десислава Иванова - директор на Областна дирекция "Земеделие", Ивайло Йорданов - директор на ОД на държавен фонд "Земеделие" и Агоп Крикорян, Председател на Съвета на директорите на „Добрички панаир” АД. "Благодаря на изложителите, които през годините са винаги с нас. Пожелавам успешна и плодородна 2018 година.", каза в речта си изпълнителният директор на "Добричка Панаир" АД Звезделина Иванова. Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов честити на участниците и гостите на събитието настъпването на пролетта и продължи: "Това е надеждата, която ни очаква през следващите няколко месеца. Пчеломания е едно от най-успешните изложения в Добруджа. То доказва,че в Добруджа може да има и да се намери всичко. Популярността на тоза изложение е изключително важно, за да покажем на какво сме способни всички. Успешно изложение и успешно намиране на решения за вашите стопанства. Пролетта вдъхва надежа за ново и по-хубаво бъдеще. Пожелавам ви го.", завърши кметът. 
Приветствие към гостите от името на министъра на храните и горите Румен Порожанов поднесе директорът на областна дирекция "Земеделия" - Добрич Десислава Иванова. Към гости и участници се обърна и председателят на сдружение "Пчела 1946" Добрин Добрев, който също пожела успех. Лентата на събитието прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов, изп.-директор на "Добрички панаир" Звезделина Иванова и Областният управител Красимир Кирилов.
На таз годишното издание на Пчеломания основно ще бъдат предлагани консумативи и инвентар за пчеларство. Само две са фирмите, предлагащи мед и пчелни изделия, две-три фирми, които се занимават със занаяти също са сред изложителите. Производител на биопродукти за първи път ще се представи в изложението. Отделно ще има специализирана литература на издателство „Еньовче”, което е дългогодишен участник на изложението. От Добрички панаир са сключили договореност със сдружение „Пчела-Добрич 1946” за организиране на съпътстващи мероприятия. Така в продължение на три дни те ще имат грижата да организират лектории в конферентната зала на к-с Простор, свързани с пчеларството. Ди банк ще запознае заинтересованите със своите продукти.
Официалното награждаване на най-добрите и обявяването на Пчелар на годината ще е в ресторант Фесто, вечерта.
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Протестно шествие с искане за справедливост и сигурност ще се проведе в Добрич в събота (ВИДЕО)
Протестно шествие с искане за справедливост и сигурност ще се проведе в Добрич в събота (ВИДЕО)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
От 1 април Община Добрич  е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
От 1 април Община Добрич е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център



Яндекс.Метрика