Говорител на Жан Клод Юнкер втрещи: Да живее Пенка, кравата!

11.06.2018 г. 14:32:39 ч.
/
Говорител на Жан Клод Юнкер втрещи: Да живее Пенка, кравата!
Да живее Пенка! Това заяви говорителят на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, след като стана ясно, че българските власти ще помилват кравата.
Добичето се превърна в медийна звезда, след като преди седмица Агенция Франс Прес писа, че тя ще бъде нарязана на пържоли, тъй като неволно е напуснала ЕС.
"Случаят с кравата Пенка показа, че да излезеш от ЕС и да се върнеш е ОК", добави говорителят явно намеквайки за решението на Великобритания да напусне Съюза.
Случаят с Пенка бе подет най-активно от британската преса, която го използва като пример за вредата от евробюрокрацията и предизвика тревога за съдбата на британския добитък след Brexit. Големите таблоиди изпратиха кореспонденти в кюстендилското село Копиловци да опишат драмата на животното и неговия собственик, а ежедневникът "Телеграф" отвори онлайн петиция, настояваща животът й да бъде помилван.
Електронната подписка набъбна драматично през уикенда, след като "бийтълсът" сър Пол Макартни я подписа и се обърна с апел за подкрепа.
"Наистина ще бъде хубаво да видим тази бременна крава да получи опрощение. Тя не е направила нищо лошо“, писа Макартни в Туитър, където има почти 4 милиона последователи.
След неговия призив за подкрепа на петицията достигна 31 000 подписа.
В петък Еврокомисията съобщи, че съдбата на Пенка е изцяло в ръцете на българските власти, които могат да решат дали да отнемат живота й, или не. Според Брюксел заблудената крава е нарушила неволно правилата за вноса на животни за консумация от човека, излизайки и връщайки се в България без нужните документи.
Снимка:flashnews.bg
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Непоклатим, дори на 71: Мъж нападна Арнолд Шварценегер (ВИДЕО)
Непоклатим, дори на 71: Мъж нападна Арнолд Шварценегер (ВИДЕО)
Пак инцидент със самолет "Сухой Суперджет 100"
Пак инцидент със самолет "Сухой Суперджет 100"
Себастиан Курц иска предсрочни избори в Австрия
Себастиан Курц иска предсрочни избори в Австрия
Холандия е победител на тазгодишната Евровизия
Холандия е победител на тазгодишната ЕвровизияЯндекс.Метрика