Христо Павлов, председател на ОбС Ген.Тошево: Надявам се да не разочаровам никого въпреки младостта си

27.07.2017 г. 10:01:34 ч.
/
Христо Павлов, председател на ОбС Ген.Тошево: Надявам се да не разочаровам никого въпреки младостта си
Най-младият председател на Общинския съвет в Ген.Тошево се казва Христо Павлов. Той бе избран на сесия на 25 юли 2017 г. и получи мнозинство от 11 гласа. "Това не е коалиция между ГЕРБ и БСП, това е мнозинство. Гордея се с това, че съм най-младият председател.Надявам се да не разочаровам хората с младостта си", каза за Медийна група "Добруджа" Павлов. Като първостепенна задача в работата си определя подпомагането на инфраструктурните промени в Ген.Тошево.
Христо Павлов е само на 30 години. Завършил е право във ВСУ "Черноризец Храбър". От 2009 г. е член на ПП ГЕРБ. От 2016 г. е председател на Общинското ръководство на ГЕРБ-Ген.Тошево, а от тази седмица е и в Областното ръководство на партията. През 2015 г. получи приза "Млад еврофермер” от списание „Агробизнесът”. 
 „Братя Павлови” арендуват 70 хиляди дка земя. Засели са 30 хил. дка с царевица, 18 хил.с пшеница, 16 хил. дка с рапица. Оказва се, че са най-големият производител на маточина с 600 дка площи.

                                                         
 - Г-н Павлов, избраха Ви за председател на Общинския съвет в Ген.Тошево. Честито! Оказва се, че сте най-младият председател в историята на Ген.Тошево…
Благодаря Ви! Не съм запознат дали съм най-младият. Но ако е така, ще бъда горд наистина. И се надявам, че няма да разочаровам никого въпреки  младостта си.
- Как се случи така, че по средата на мандата има смяна на председателя? Наложително ли беше?
Изборите приключиха с резултат, който отреди ГЕРБ да е втора сила в общината. Ние загубихме само със стотина гласа. Резултатът между БСП и ГЕРБ беше много близък. Ние бяхме подкрепени от групата на земеделците. Такова беше решението на Областното ръководство. Земеделците решиха да отменят спогодбата и да направят мнозинство без нас. Това най-малко беше некоректно. Ние сме втората група по брой съветници  в местния парламент след БСП и беше нелогично група с трима съветника да поддържа мнозинството през толкова дълъг период от време. То беше много нестабилно. Един човек ако отсъства, няма как да работи Общината. За решения, които трябва да минат с квалифицирано мнозинство, това беше изключено. Затова мисля, че се случи логичното. Точната дума не е коалиция. За хората, които ме подкрепиха, думата е мнозинство. Отговорността на председателя на Общинския съвет е да поддържа мнозинство. Общинският съвет да е в полза на обществото. Общината да работи, а ОбС да контролира кмета и да му помага. Вотът отреди да сме втора сила. Не можахме да изберем кмет от нашата сила, но въпреки това имаме дълг към обществото - да защитим всички хора, които са гласували за нас. И възможно най-много от нашата програма да влезе в изпълнението на Общината. Трябва да правим и компромиси. Разбираме ситуацията, но държим партията ни да има представителство и то да бъде легитимно.
- Кои са най-важните въпроси, които стоят за решаване в Общинския съвет?
Първо трябва да се запозная с финансовата част, да получа повече информация. Кметът е финансист, което много помага. Той също като мен е млад. Мисля, че ще се разбираме добре и ще работим. Започват да се случват много неща. Започва саниране на сгради, преасфалтиране на улици. На среща вчера кметът ме запозна с дейностите. Ще се ремонтират сградите на Общината, на читалището. Градът ще се преобрази и ние ще бъдем в помощ.
- На колко години станахте член на партия ГЕРБ?
Това се случи през 2009 година. Тогава дори бях в листата на ГЕРБ за парламентарните избори. Въпреки че съм млад, аз имам мнение и не съм го променял. Тази партия допада на моите възгледи.
- Член сте на областното ръководство. Уплаши ли Ви заканата на Борисов да смени ръководствата?
На Областното ръководство съм член едва от тази седмица. Влизам като общински председател на партията, какъвто съм от 2016 г. Това е временен период, докато се избере ново ръководство. Не мога да коментирам заканата. Това са решения, които са над нас.
- Бихте ли коментирал случилото се с Живко Мартинов, отказа на Живко Желязков от Народното събрание. Вие бяхте на осмо място в листата. Щяхте ли да се откажете от депутатство?
Аз, честно казано, щях да се откажа, но по други причини. Аз съм в партия ГЕРБ не с идеята да искам някакъв пост или власт, а в интерес на Общината. Това го казвам с чисто сърце, имам си достатъчно работа. Също и в Общинския съвет - така се получи, така е трябвало да стане. А не защото е бил моят първоначален избор. С Живко Мартинов сме имали винаги прекрасни отношения. Сега аз няма да съм от хората, които ще го зачеркнат и да си сменя отношението към него от деня, в който съм научил нещо. Вървят дела  и  тепърва всичко ще докаже дали е бил прав, или не. Не мога да коментирам това. Бил съм в отлични отношения с предишното ръководство. Надявам се и занапред да бъда. Аз харесвам партията просто.
- Имаше един интересен случай при идването на Бойко Борисов преди изборите в Добрич. Млад човек поиска работа и Вие веднага му предложихте. Взехте ли го?
Да, днес той работи в нашата фирма. Ние се шегуваме. Казвам му, че той е с най-голям статут във фирмата, защото е човекът на Бойко.Той беше много притеснен в началото. Получи се комична ситуация. Той тогава каза, че е електротехник. Но се оказа, че е завършил за такъв, но няма никакви умения. И ако го назначим за електротехник, ще го удари токът. Започна на друга работа, но момчето се старае и може да стане някой ден добър електротехник.
- Има ли тук работа за младите в Генерал Тошево?
Има работа за хората. Аз съм много щастлив, получава се един бум в селското стопанство. Представителите на общината могат да го усетят с постоянно покачващите се цени на търговете за общинска земя. Определено има бум и до голяма степен той се дължи на  развитието на маслено-етеричните култури. С по-малък обем земя хората могат да се изхранват и дори предпочитат да живеят в малки населени места. В моя бизнес хора, които са избрали да отидат по градовете, в момента се връщат с идеята да се установят на място. Виждам едно оживление. Наистина мисля, че ние стигнахме дъното. Оттук няма накъде да се пада и вече ще има някакво оживление. Забелязвам, че младите хора са готови да работят и в земеделието. За тях вече това не е обидна, не е срамна работа. При нас определено търсенето на позиции се увеличава и правим програми за вътрешно обучение във фирмата. Започват от по-ниско ниво и стигат до по-високо, даваме им шанс за развитие. Няма граница докъде можеш да стигнеш. Нашите служители осъзнават: ако се развиваш, ще се издигаш.
- През 2015 година Ви обявиха за „Млад еврофермер”. Как се развива бизнесът Ви?
Работим, развиваме се и отговаряме на предизвикателствата. Сеем основни култури, царевица, рапица, пшеница. Обработваме около 70 хиляди дка. Реколтата тази година е доста добра. Още не сме приключили жътвата. За мен, пак ще кажа, от първостепенен въпрос е да се подобри животът на хората. Да се развива инфраструктурата на Ген.Тошево. Да се развиват инициативи като Фестивалът на лавандулата, да се разрастват подобни празници.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика