Начало >Добруджа >Култура

И Ники Кънчев подкрепи читалище „Добрич – 2017”

19.06.2018 г. 14:48:35 ч.
/
И Ники Кънчев подкрепи читалище „Добрич – 2017”
Популярният телевизионен и радио журналист Ники Кънчев е поредният общественик, който заяви подкрепата си за новооснованото Народно читалище „Добрич - 2017“. След Даниела Кузманова, Ники Кънчев също разпространи отворено писмо до кмета Йордан Йорданов и председателя на ОбС Иво Пенчев, след като Общински съвет Добрич гласува против предоставянето на сградата на бившето училище „Дора Габе“ за дейността на читалището.
„В тия трудни времена, едно затворено училище отново да се съживи и изпълни със съдържание е една достойна за уважение постъпка“, пише Ники Кънчев. „През годините съм работил в град Добрич. Познавам добре Ники Нейчев и съм убеден, че с неизчерпаемата си енергия ще обогати културния живот на Добрич. Декларирам желание да помагам на Народно читалище   “Добрич - 2017” за доброто на града. Добрич има големи традиции в артистичните професии – пеене, водене, художествени занаяти, моля нека не ги прекъсваме тези традиции!“, казва още журналистът.
Ето пълния текст от писмото на Ники Кънчев:
 
Уважаеми господа ,
 
Обръщам се към вас с молба да предоставите на Народно читалище “Добрич - 2017”,сградата на бившето училище “СОУ Д. Габе” в град Добрич.
 
В тия трудни времена, едно затворено училище отново да се съживи и изпълни със съдържание е една достойна за уважение постъпка. Помагайки на Читалището, Вие помагате на нашите деца, помагате на град Добрич ! Нека докажем, че традицията на Българските Читалища е жива!  Талантливите деца и млади хора ще имат свой нов дом !
   През годините съм работил в град Добрич. Познавам добре Ники Нейчев и съм убеден, че с неизчерпаемата си енергия ще обогати културния живот на Добрич
   Декларирам желание да помагам на Народно читалище   “Добрич - 2017” за доброто на град Добрич!
Добрич има големи традиции в артистичните професии – пеене, водене, художествени занаяти, моля нека не ги прекъсваме тези традиции!!!
 
С уважение,
                                                                                               Ники Кънчев
 Телевизионен и радио журналист
Член на Обществения съвет към читалище “Добрич - 2017”.
 
16 юни 2018 г.
София

 
Припомняме, че на последното заседание на Общински съвет Добрич трябваше да бъде гласувано искането на читалището за безвъзмездно ползване на два етажа, физкултурен салон и актова зала в бившето училище „Дора Габе“. По време на заседанието обаче председателите на два карате клуба – единият тренира във физкултурния салон, другият в актовата зала,  заявиха, че искат да продължат дейността си и да плащат наем на общината. Тогава общинският съветник Зорница Михайлова от ГЕРБ предложи тези обекти да се извадят от имота, който се предоставя на читалището. Нейчев се опита да обясни, че без физкултурен салон няма репетиции на състави , а без зала – няма концерти. Предложението на Михайлова за изваждане на тези обекти събра при гласуване 23 гласа „за”. Това накара председателят на читалището Николай Нейчев да оттегли искането си за ползване на базата, която, според него, по този начин е осакатена.
На предстоящата сесия в края на този месец Общинският съвет отново ще разгледа въпроса. 
Снимка:www.topactualno.com

Коментирайте
Подобни новини
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май



Яндекс.Метрика