Начало >Добруджа >Общество

Йордан Апостолов: Лъснаха всички схеми и договорки в новия ОбС на Добрич (ВИДЕО)

11.11.2019 г. 14:58:40 ч.
/
Йордан Апостолов: Лъснаха всички схеми и договорки в новия ОбС на Добрич (ВИДЕО)
„Лъснаха всички схеми и договорки.“ Така коментира народният представител Йордан Йорданов новия Общински съвет на Добрич и избора на председател. „Обещанията, които бяха давани на гражданите на Добрич потънаха в канала. Като кандидат за кмет на Добрич, по време на предизборната кампания, не давах празни обещания, но моите опоненти хвърляха наляво и надясно от кошницата с бонбонки. Сега със сформирането на новия Общинския съвет и избора на председател на ОбС лъснаха всички договорки на политически сили и то единствено, и само, за да обслужват собствените си интереси. А до преди две седмици заявяваха, че няма да влизат в една или друга коалиция. А сега ние виждаме един комплот – от избор на председател с десни гласове на сегашния кмет, гласове на ДПС подкрепили кандидатурата на БСП и гласовете на ВМРО“, каза Апостолов.
Според него гражданите на Добрич трябва да проумеят какви политическите послания са изпращани по време на предизборната кампания - в дебати, срещи с хората и как сега две седмици по-късно се прави нещо съвсем друго.
Депутатът смята, че така сформираното мнозинство в Общински съвет – Добрич ще си обслужва интересите. Според него още юни е договорена подкрепата на БСП, на среща между сегашния кмет и Кирил Добрев в БСП. Сега си имат председател на ОбС, а след гласуването на Правилника ще си имат и заместник-кмет, прогнозира Йорданов. Според него за съдействието и ВМРО ще получи награда, например пост на директор в някоя дирекция в Общината. И ДПС има договореност за своята подкрепа, смята депутатът.
Относно двамата съветника на НФСБ в състава на ОбС в Добрич Апостолов е категоричен, че те ще гласуват без договорки, с риск да бъдат изолирани от останалите съветници.  

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика