Начало >Добруджа >Общество

Йордан Апостолов: Водният цикъл ще докара на Добрич повече проблеми, отколкото ползи (ВИДЕО)

13.02.2018 г. 16:14:38 ч.
/ ИА Добруджа
Йордан Апостолов: Водният цикъл ще докара на Добрич повече проблеми, отколкото ползи (ВИДЕО)
Водният цикъл ще докара на Добрич повече проблеми, отколкото ползи, заяви по време на общественото обсъждане на бизнес плана на ВиК-Добрич народният представител Йордан Апостолов.
Той е категоричен, че с изпълнението на водния цикъл ще бъде извършена голяма кражба от изпълнителя.
„Като оператор, който после ще обслужва и ще поеме активите след водния цикъл, бих искал да попитам не е ли странно за ръководството на ВиК, че за 80 км. мрежа имаме цена от около 625 лева на линеен метър. Въпросът ми е към всички в Борда на директорите, сред които и бившият кмет Детелина Николова, не сте ли заинтересовани какво се случва с нашия град”, попита депутатът.
„На 16 април 2009 година казах на госпожа Николова, че до три години ще й подаря багер, за да изринем плочките след ремонта. Тези мои думи се сбъднаха. Сега, на тази дата запомнете, че водният цикъл ще донесе повече проблеми на града, отколкото те са в момента”, категоричен бе Апостолов.
Фирма на Апостолов е изпълнявала подобен проект в Добрич – 3,5 км водопровод, по ул. „Ген. Попов” от кв. Иглика до бул. „Добруджа”.  Стойността му е била 125 лева на линеен метър.
„ВиК участва в звеното по приемане на готовите обекти. Вече цената не можем да коментираме, но ролята на водното дружество е поне да контролира да бъде направено качествено. Поне 10 години добричлии да нямат проблеми с улиците, а Дай Боже и с водата”, каза още Апостолов.
Той попита и защо в началото на 2017 година, след като бяха изчистени задълженията към Енерго-Про, не бе проведена обществена поръчка за доставчик на електроенергия. 
Апостолов отправи и въпрос към членовете на Борда на директорите, с какво конкретно помагат в работата на изпълнителния директор Тодор Гикинкси. Вместо отговори обаче, получи иронични усмивки.


Може да гледате цялото обществено обсъждане, което продължи почти 3 часа, в прикаченото видео. Изявлението на Йордан Апостолов е в края на срещата в Областна администрация. 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Образователният министър пристига в Добрич, ако оздравее
Образователният министър пристига в Добрич, ако оздравее
Петима хирурзи от МБАЛ-Добрич са подали предизвестия за напускане
Петима хирурзи от МБАЛ-Добрич са подали предизвестия за напускане
Времето на 21 февруари
Времето на 21 февруари
Депутатът Даниела Димитрова се запозна с проблемите на приют за кучета в Добрич и направи дарение
Депутатът Даниела Димитрова се запозна с проблемите на приют за кучета в Добрич и направи дарениеЯндекс.Метрика