Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов: Добрич няма да бъде затворен заради вируса

04.08.2020 г. 17:07:11 ч.
/
Йордан Йорданов: Добрич няма да бъде затворен заради вируса
Категорично заявявам, че слуховете за затварянето на града, заради високия брой заразени с коронавирус, са фалшиви новини и спекулации. Това заяви за медийна група „Добруджа“ кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Никога не е била обсъждана идеята за затварянето на града и връщане на КПП-та на изходите му през този или следващия месец, категоричен е кметът. Единственото, което сме обсъждали с областния щаб, е завишаване на контрола за носене на маски, дезинфекция и отстояния, добави Йордан Йорданов.

Днес той ще се запознае с подробна справка колко ще струва разкриването на лаборатория за PCR тестове в Добрич. След като бъде направен анализ, ще се търси вариант за финансиране, като това може да стане и със собствени средства с решение на Общинския съвет. Идеята е лабораторията да бъде към едно от двете ДКЦ-та в Добрич. Това ще обезпечи по-бързото тестване на повече жители на Добрич, обясни Йордан Йорданов.

Според него, рязкото покачване на заразените с коронавирус през последния месец в Добрич се дължи на подценяването на вируса и успокоението след като в продължение на два месеца нямаше нито един нов случай в областта. Йордан Йорданов апелира жителите на града да спазват мерките и да не се събират на големи групи.

Той отбеляза, че общината е предприела всички необходими мерки във всички общински звена – детски, социални и др. Това се потвърждава от факта, че в Дома за стари хора, където има две заразени санитарки, тестовете на всички останали са отрицателни.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
5 новоустановени случаи на коронавирус в област Добрич
5 новоустановени случаи на коронавирус в област Добрич
ЕНЕРГО-ПРО започва преустановяването на електрозахранването на ВиК Добрич
ЕНЕРГО-ПРО започва преустановяването на електрозахранването на ВиК Добрич
Фирми се жалват в съда след отказ за финансиране по мерки, свързани с COVID-19
Фирми се жалват в съда след отказ за финансиране по мерки, свързани с COVID-19Яндекс.Метрика