Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов: Няма да приемем и платим за некачествено възстановяване на улиците след водния цикъл (ВИДЕО)

15.04.2019 г. 11:49:37 ч.
/
Йордан Йорданов: Няма да приемем и платим за некачествено възстановяване на улиците след водния цикъл (ВИДЕО)
В следващите дни предстои масовото асфалтиране на улиците в Добрич след водния цикъл, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той обясни, че представители на общината и на звеното за управление на проекта ще проверят навсякъде възстановителните дейности. Там, където те не са на ниво, изпълнителите ще бъдат санкционирани и отделно ще трябва да възстановят асфалтовото покритие във вида, в който са го намерили. Няма да толерираме и приемаме некачествено свършена работа, категоричен е кметът на Община Добрич. Той добави, че към момента не е заплащано нищо за възстановителни дейности по водния цикъл. Така ще бъде, докато не се постигне нужното качество и ниво, увери Йордан Йорданов.

На днешната кметска оперативка той представи и голяма част от ползите от водния цикъл. Справката на ВиК – Добрич показва, че през януари тази година подадените количества вода са с 580 000 куб. м. по-малко спрямо същия месец на 2018-та, което е спад с 35%. Това води и до намаление на общите загуби на вода. През февруари те са били 73%, а година по-рано – 85% След приключване на водния цикъл, спадът ще е още по-голям, отбеляза Йордан Йорданов. Той добави, че проектът е довел и до много по-малко аварии, все по-рядко спиране на водата и нормално налягане на много места в града, на които преди това от години е било ниско.

Йордан Йорданов съобщи още, че строително-монтажните работи по бул. „Добруджа“ и ул. „Никола Петков“ се движат по график. След като бъдат положени бордюрите, в началото на май ще започне цялостното им асфалтиране.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
След седмица преминаваме към зимно часово време
След седмица преминаваме към зимно часово време
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
 Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на  Димитровден
Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на Димитровден
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика