Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов: Няма да приемем и платим за некачествено възстановяване на улиците след водния цикъл (ВИДЕО)

15.04.2019 г. 11:49:37 ч.
/
Йордан Йорданов: Няма да приемем и платим за некачествено възстановяване на улиците след водния цикъл (ВИДЕО)
В следващите дни предстои масовото асфалтиране на улиците в Добрич след водния цикъл, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той обясни, че представители на общината и на звеното за управление на проекта ще проверят навсякъде възстановителните дейности. Там, където те не са на ниво, изпълнителите ще бъдат санкционирани и отделно ще трябва да възстановят асфалтовото покритие във вида, в който са го намерили. Няма да толерираме и приемаме некачествено свършена работа, категоричен е кметът на Община Добрич. Той добави, че към момента не е заплащано нищо за възстановителни дейности по водния цикъл. Така ще бъде, докато не се постигне нужното качество и ниво, увери Йордан Йорданов.

На днешната кметска оперативка той представи и голяма част от ползите от водния цикъл. Справката на ВиК – Добрич показва, че през януари тази година подадените количества вода са с 580 000 куб. м. по-малко спрямо същия месец на 2018-та, което е спад с 35%. Това води и до намаление на общите загуби на вода. През февруари те са били 73%, а година по-рано – 85% След приключване на водния цикъл, спадът ще е още по-голям, отбеляза Йордан Йорданов. Той добави, че проектът е довел и до много по-малко аварии, все по-рядко спиране на водата и нормално налягане на много места в града, на които преди това от години е било ниско.

Йордан Йорданов съобщи още, че строително-монтажните работи по бул. „Добруджа“ и ул. „Никола Петков“ се движат по график. След като бъдат положени бордюрите, в началото на май ще започне цялостното им асфалтиране.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика