Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов: След 4 години Добрич ще бъде с обновени квартали (ВИДЕО)

05.11.2019 г. 13:44:20 ч.
/
Йордан Йорданов: След 4 години Добрич ще бъде с обновени квартали  (ВИДЕО)
След много работа, която трябва да свършим, след 4 години Добрич ще бъде още по-добро място за живеене и отглеждане на нашите деца, заяви преизбраният кмет Йордан Йорданов. През този мандат предстои цялостна промяна на кварталите във всяко едно направление, не само инфраструктурно, но и организационно – облагородяване на парковете, ремонт на тротоари и междублоковите пространства, нови комбинирани детски площадки, обясни на пресконференция днес Йордан Йорданов. Предвижда се нова организация както на транспорта в града, така и на почистването. През следващата година градът ще бъде райониран на 3 района по отношение на почистването, защото сега метенето, чистенето и миенето не достигат до кварталите. Разликата ще се усети още през 2020-та, обеща Йордан Йорданов.

„Благодаря на всички, които излязоха и упражниха правото си на глас, независимо за кого са гласували. Почти 70% подкрепа е изключително голяма отговорност, която ние трябва да оправдаем. Затова и ние започваме да изпълняваме от първия ден програмата си „Приоритети за Добрич“, заяви Йордан Йорданов.

Още през следващата седмица той ще се срещне с ръководството на ВиК, за да изготвят график за подмяна на водопровода в Лозята. Тя е изключително спешна, тъй като в момента загубите там възлизат на 45 литра в секунда, отбеляза Йордан Йорданов.

През този месец ще започне и цялостната рехабилитация на бул. „Добричка епопея“, заедно с мостовото съоръжение, което го свърза с бул. „Трети март“.

Нормално е футболен клуб „Добруджа“ да продължи да получава финансиране от общината, заяви Йордан Йорданов. Той обаче отбеляза, че Спортната комисия като второстепенен разпоредител на бюджетните средства за спорт определя колко да получи отборът.

Имената на заместник-кметовете ще бъдат обявени допълнително на пресконференция след четвъртък, когато Йордан Йорданов ще положи клетва и ще встъпи в длъжност. В петък ще стане ясно и кой общински съветник от коалицията ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) за кой квартал ще отговаря.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Сашо Серафимов: Книгата е нашият свят. Тя ни свързва със света, който не познаваме
Сашо Серафимов: Книгата е нашият свят. Тя ни свързва със света, който не познаваме
Св.Куцаров: Децата от пети клас имат амбиция да се докажат като танцьори (ВИДЕО)
Св.Куцаров: Децата от пети клас имат амбиция да се докажат като танцьори (ВИДЕО)
Днес в Добрич се открива "Седмица на камерната музика"
Днес в Добрич се открива "Седмица на камерната музика"
ОИЦ – Добрич ще  представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево
ОИЦ – Добрич ще представи възможностите за европейско финансиране в с. Кранево



Яндекс.Метрика