Начало >Добруджа >Общество

Йордан Йорданов: Смяната на канализационната мрежа под бул. Русия ще реши проблема с наводненията там при обилни валежи (ВИДЕО)

24.06.2019 г. 12:57:59 ч.
/
 Йордан Йорданов: Смяната на  канализационната мрежа под бул. Русия ще реши проблема с наводненията там  при обилни валежи (ВИДЕО)
Предвид предприетите от общината мерки  денят 20 юни 2019 година  по никакъв начин не можеше да се превърне в 20 юни 2014 година, заяви категорично в студиото на МГ „Добруджа” кметът Йордан Йорданов. Той припомни, че общината е монтирала камери  около деретата и по този начин  контролира водния поток, каза той.
Проблемът  с наводняването на бул. „Русия” съществува  от много години насам, уточни кметът по повод на страховете на жителите там, които при първите капки дъжд излизат на улицата , за да следят ситуацията.   Канализацията, която минава под Автогарата  е много затлачена. Миналата година правихме опит да почистим , но се оказа, че  почистването  на такова количество боклуци е много трудно, защото е трупано  и непочиствано с години наред. В рамките на проекта за реализацията на Воден цикъл в Добрич  е предвидена подмяна на цялата канализационна мрежа  под този булевард, което ще реши сериозни проблеми там. Ще бъдат изградени две успоредни трасета, които ще поемат  количеството вода,което се  изсипва над града при проливни дъждове. Подмяната трябва да приключи до една година време.  Осен това, в общия устройствен план,  в годините назад, цялото продължение на булеварда  е било разливна зона и никой не приема за нормално в този район да се разрешава строителство, допълни кметът.
Регулярно се  почиства и  бул. „Трети март”,  но причината за неговото наводняване при  падането на по- обилни количества дъжд се крие в разместената от корените на дърветата канализация.   През 2018 година, след почистване на отводнителните шахти , влязохме в същинската канализация в началото на градския парк и тогава  установихме , че корените на дърветата са проникнали в долните слоеве на булеварда и са разместили  цялостната канализация.  Когато водата премине през шахтите и няма как да се оттече в канализацията, тя   се връща обратно. В това се крие същинският проблем, уточни  кметът.
Продължават активните ремонтни дейности. По различни проекти  се асфалтират различни пътни отсечки и улици. Такъв е примерът с  улиците „Хан Крум”,  „Хан Аспарух”, „Клисура”, „Панайот Волов” и много други.  Сериозни дейности се извършват по улиците „Никола Петков”, „Димитър Ковачев”. Шестте  улици в центъра на града, трябва да са готови в края на месец юли. Но основните, по-големи артерии, ще бъдат завършени в края на лятото.
По думите на кмета възстановяването по дейностите  на водния цикъл ще се забави с около два месеца. Но при  тези големи строителни обеми, това ев  нормата. 
Моята цел е нашият град да постигне цялостното обновяване, за което ние дойдохме на власт, коментира  още Йордан Йорданов и поясни, че към момента явяването му на следващи избори не стои  на дневен  ред.
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС
Председателят на НАЗ: Добрата новина е, че парите са осигурени и няма да има редукция на плащането
Председателят на НАЗ: Добрата новина е, че парите са осигурени и няма да има редукция на плащането
ЕК прие препоръки за по-добра защита на децата от насилие
ЕК прие препоръки за по-добра защита на децата от насилие



Яндекс.Метрика