Начало >Добруджа >Регионални

Испански художник с изложба в Двореца

12.06.2021 г. 09:22:50 ч.
/
Испански художник с изложба в Двореца
Изложбата "Мечти" на Едуардо Диез ще представя живописни платна в галерия „Тихото гнездо“ в Двореца в Балчик от 16 до 30 юни. Тя ще бъде открита на 18 юни от 17.00 часа с вернисаж.

Едуардо Диез е самоук художник от Испания. Неговите творби разкриват очарование от природата, небето, морето и околната среда.
Тяхната ритмична красота предава усещането за велик вселенски ред, показващ красотата и наранимостта на новия живот.
Диез използва деликатни и сдържани жестове. Те разкриват присъствието на интензивна емоция и позволяват откриването на красивите моменти в живота чрез неочакваното пресъздаване на концепции, открити в неговата работа.
Едуардо си проправя път към голямо предизвикателство. Той ни води до неговия разказ, базиран на дискретни наблюдения. В тях можем да открием цвят, линия, палитра от тоналности, наситеност, празнота, удари с четката, различни жестове.
Художникът пресъздава със своята логика на изследовател чувствителни реалности. Той тръгва от своето знание за индустриалното инженерство, за да стигне до развитието на изследването и собственото си артистично верую.
Неговите творби преминават през вселена от форми, говорещи за естетичната култура на автора, в която въздухът, пейзажът, небето, морето присъстват по зрял начин. Метафорите на Едуардо винаги имат изразителност, собствено заглавие и образ.
Емоциите на художника са изразени в творбите му с разум и чувствителност. Той ги показва с изящество. Те са като есплозивна абстракция от импресионистичен стил. Това е жизнен начин за артистично общуване. 
Едуардо придава особен натюрел на своя стил. Той използва удари с четката с чисти цветове. Това води до нуждата от специални условия за осветление - естествена или изкуствена светлина, така че формите и линиите да са разводени, смесени или разделени според избраното осветление.
Разширението на погледа отвътре изисква от художника образи, базирани на собствения му опит с природата. По този начин се ражда светла земя, озарена от спомени, усещания и чувства.
Заедно с десена, цвета и светлината неговите творби даряват впечатляващото усещане, че рисунките му се възстановяват и допълват чрез размисъл. 

Коментирайте
Подобни новини
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април



Яндекс.Метрика