Начало >Добруджа >Общество

Юристът Детелина Симеонова е кандидатът на ВМРО за кмет на Добрич (ВИДЕО)

20.09.2019 г. 12:25:42 ч.
/
Юристът Детелина Симеонова е кандидатът на ВМРО за кмет на Добрич (ВИДЕО)
Детелина Симеонова е кандидатът на ВМРО за кмет на Община град Добрич. Тя е юрист, завършила е „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, работила е като съдия в Окръжен съд - Добрич, както и в районния, на който е била заместник-председател. В последните години работи като адвокат със специализация в областта на търговското и гражданското право. Детелина Симеонова е правен консултант на единствената в страната асоциация по семена и участник в изготвянето на много законопроекти и наредби.

„Освен голям професионалист, тя заема активни граждански позиции по различни въпроси – налагането на православното вероучение в детските градини в Добрич, запазването на зелената система на града ни, борбата й срещу добива на шистов газ и Истанбулската конвенция“, отбеляза Йордан Йорданов - областен председател на ВМРО - Добрич и член на Националния изпълнителен комитет на партията.

В общинската избирателната комисия днес бе регистрирана и листата на войводите. Тя включва общо 21 кандидати, като повече от половината са представители на гражданската квота. Водач на листата е областният координатор на ВМРО Тихомир Маринов, който понастоящем е общински съветник в Добрич. Следва кандидат-кметът Детелина Симеонова. Листата затваря народният представител Йордан Йорданов. Той очаква значително увеличаване на присъствието на ВМРО в следващия мандат на местния парламент, след третото място на партията в град Добрич на евроизборите през май с 11%.

„Нямам партийна принадлежност към този момент към никоя политическа формация, но моите граждански позиции по много въпроси съвпадат с идеите и целите на ВМРО – демографската и емигрантската криза, повече морал в образованието на децата. ВМРО бе единствената партия, която се осмели да внесе Закона за вероизповеданията, в чието изготвяне участвах заедно с други политически независими колеги“, сподели Детелина Симеонова в интервю за медийна група „Добруджа“.

Нейни приоритети като кмет на Добрич ще бъдат насърчаването на местния бизнес, създаването на условия за задържане на младите хора, благоустрояването, програма за подрастващите, безплатни детски градини, както и развитието на масовия спорт – поради високия брой тежки заболявания сред децата в града.

ВМРО ще издигне кандидати за кмет в 5 общини в областта. Освен за Добрич, са ясни още за Каварна – Елена Балтаджиева, за Тервел – инж. Костадин Станчев, за Балчик – Атанас Атанасов, в коалиция с ГЕРБ и СДС. Предстои да бъде обявена номинацията на ВМРО за кмет на Община Генерал Тошево. В община Шабла ВМРО ще издигне листа за съветници, a в Добричка ще участва само с кандидат-кметове на села.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък



Яндекс.Метрика