Начало >Добруджа >Общество

Избори 2017:Корнелия Нинова: Да спрем паралелната държава в България (ВИДЕО)

22.03.2017 г. 16:17:25 ч.
/
Избори 2017:Корнелия Нинова: Да спрем паралелната държава в България (ВИДЕО)
Под призива „Поискай промяната” председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна днес с граждани на Добрич в залата на НТС. Посещението и бе част от предизборната кампания на  листата на  Коалиция „БСП за България” в 8 МИР с водач Красимир Янков. 
В началото на срещата тя благодари на присъстващите за тяхната подкрепа, която доведе и до победата на  БСП на най-високо равнище в страната –Президентската институция.
По думите и БСП има претенции да промени България, защото е единствената партия, намерила сили да промени себе си. „Ние сме единствената партия, която си наложи мандатност в парламента.”
 Ние не искаме да сме второ качество европейски народ, искаме да сме равноправни с другите европейски народи”, бяха категоричните й думи.
„Ние се изправяме с претенция да променим България. И тази промяна ще бъде – българска икономика, българска индустрия, българско земеделие, български стоки  на българската трапеза”, категорично заяви лидерът на Българската социалистическа партия. Тя каза: „В лицето на БСП ще имате държавници, които открито и аргументирано ще заявяват и на изток, и на запад, и на юг, че искаме да сме равноправни с другите европейски народи и няма да позволим Европа на две скорости и българският народ - в задния двор на Европа“.
Пред присъстващите симпатизанти на партията Нинова очерта някои от приоритетите в програмата на БСП. Един от тях е българското образование. Сега действащият образователен закон взе парите от държавните и общински училища и ги даде на частните, промениха програмите, съдържанието на учебниците, коментира тя. „Ето защо отменяме Закона за предучилищно и училищно възпитание на ГЕРБ и правим нов. Държавните средства ще бъдат върнати там, където им е мястото -  в държавното и общинско училище. Ще има по един учебник по предмет за всеки клас. Ще бъдат върнати и професионалните техникуми, защото няма кадри за бизнеса”.
Тя коментира, че  през 2020 година европейските пари ще свършат. „ Не можем  да разчитаме вечно само на европейски субсидии, помощи и Оперативни програми. За това, БСП създава Фонд „Индустрия”, в който с публично-частно партньорство, частни предприемачи и модерни средства ще се  създава производство, за да има работна ръка и българска икономика”.
В програмата на БСП е залегнало и преизчисление на  старите пенсии през 2018 година, което ще доведе до тяхното реално увеличение.
За край на геноцида в здравеопазването се обяви още Корнелия Нинова. „Край на отпечатъци, списъци на чакащи, на такива, които са привелигировани и такива, които трябва да чакат ред”.
Програмата на червените предвижда и въвеждане на подоходно облагане с цел облекчаване на младите семейства с деца. А демографската криза според тях,  трябва да бъде държавническа стратегия.
Корнелия  Нинова заяви  убедено, че предизборната програма на Партията е изпълнима, ако бъде спряна онази мафия, която годишно краде от българския народ 10 милиарда лева. За това тя призова: „Имам кураж, имам желание, имам цел - да спра „паралелната държава” в България. Помогнете ми на 26-ти да го направя!”.
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Детска градина „Весела” отбелязва 45-годишнината си с изложба в Дом-паметника (ВИДЕО)
Детска градина „Весела” отбелязва 45-годишнината си с изложба в Дом-паметника (ВИДЕО)
Колекциите от кактуси и други сукуленти вече са експонирани на открито в Ботаническа градина - Балчик
Колекциите от кактуси и други сукуленти вече са експонирани на открито в Ботаническа градина - Балчик
Водните аварии днес
Водните аварии днес
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика