Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ 2017: Лиляна Павлова: 100 милиона са инвестирани за благоустрояването на област Добрич, предвидени са още 28 (ВИДЕО)

20.03.2017 г. 14:30:28 ч.
/
ИЗБОРИ 2017: Лиляна Павлова: 100 милиона са инвестирани за благоустрояването на област Добрич, предвидени са още 28 (ВИДЕО)
Около 100 милиона са инвестирани в област Добрич по програмата за развитие на регионите – за благоустрояване, образователна инфраструктура, градско развитие. Това обяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова, която участва в организираната от ГЕРБ - Добрич кръгла маса на тема „Регионална политика”.
В новата програма на ГЕРБ са предвидени още 28 милиона за Добрич – за градска среда, зони за икономическо развитие, градски транспорт. 5 милиона ще бъдат инвестициите и в Генерал Тошево, допълни Лиляна Павлова.
Двете бивши военни поделения ще бъдат предоставени за разработването на индустриални зони. Тези зони ще бъдат подкрепени от наличието на две летища – Добрич и Балчик. Авиобазата в Добрич може да бъде промотирана като потенциален карго терминал, докато летището в Балчик ще обслужва туристическия поток, поясни бившият министър на регионалното развитие.
Тя още веднъж подчерта категоричната позиция на ГЕРБ, че данъците не трябва да бъдат увеличавани. Бизнесът трябва да се подкрепя и насърчава, а една от мерките е премахването на бюрокрацията, която по думите на Павлова „ще бъде обърната с хастара наобратно”.  
„Убедени сме, че програмата за саниране трябва да продължи”, категорична е Павлова. Тя се аргументира с факта, че в многофамилни сгради живеят близо 3 милиона Българи, от които 2 милиона – в панелни блокове.
Основният топ приоритет на ГЕРБ е да бъде изградена автомагистрала „Хемус” в следващия управленски мандат, посочи Лиляна Павлова. „Не довършим ли магистралата, обричаме цяла Северна България на упадък”, подчерта тя.
Тя припомни, че има осигурени 23 милиона за пътищата Варна – Добрич и Добрич – Кардам. Избран е и изпълнителят, предстои да започнат ремонтните дейности.  
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика