Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ 2021: Деница Сачева: Новите мерки срещу COVID-19 са неизпълними (ВИДЕО)

20.10.2021 г. 17:35:19 ч.
/
ИЗБОРИ 2021: Деница Сачева: Новите мерки срещу COVID-19 са неизпълними (ВИДЕО)
„Умората от толкова много предизборни кампании със сигурност се чувства, както сред хората, така и сред кандидатите за народни представители. Ситуацията в момента е безпрецедентна не само заради поредните избори, а и защото сме в тежка здравна, политическа (заради липсата на правителство) и ценова кризи.“ Това каза в студиото на медийна група „Добруджа“ водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ/СДС – Добрич и областен координатор на ГЕРБ – Добрич Деница Сачева.
Тя обясни, че при това наслагване на няколко кризи в рамките на една политическа кампания, хората не искат да слушат какво ще се направи в бъдеще, а предпочитат да знаят какво може да се направи сега и веднага. „А по думите на гражданите, основно биха искали да има правителство,“ уточни водачът на листата.
По отношение на овладяване на пандемията от коронавирус е изпуснато „златно време“, а именно лятото. „Тогава можеше да се напредне с процеса на ваксинацията. По време на нашето управление бе постигнат ръст от почти 40 000 ваксинации дневно, а сега те трудно достигат 9 000, а средно на ден са по 4 000 – 5 000“, обясни Сачева.
Според нея, не може да бъде оценено положително въвеждането на пропуск със зелен сертификат при 20% ваксинирано население и няма как да няма напрежение. „Правилният вариант за действие е да се акцентира на зелените коридори и активното убеждаване на хората в необходимостта от ваксинация. Освен това имаше и много дезинформация по темата за ваксините. По тези ваксини се работи от десетилетия, но в последните месеци не се чуват експертни послания и хората все по-малко вярват. А вече има и протести“, добави Деница Сачева. Според нея заповедта за новите мерки няма да издържи дълго, защото обективно погледнато е невъзможно да се изпълни.
„Относно проблема с кораба „Вера Су“, който е актуален от вече един месец, отговорността трябва да се поеме от служебния премиер Стефан Янев, който подчерта че лично ще наблюдава случващото се на Камен бряг. Той сам се нагърби с лична отговорност“, каза още Деница Сачева.
Тя напомни, че в първите 6 дни не бяха предприети никакви действия. След това пък се действаше хаотично и бяха допуснати много пропуски.
Водачът на листата на ГЕРБ/СДС от Добрич е категорична, че ако този инцидент се бе случил по време на управлението на Бойко Борисов, активни действия по решаването на проблема са щели да бъдат предприети още на втория ден и нямаше да се стигне до подобен хаос. „Инцидентът щеше да бъде забравен до дни, а сега се превърна в една много лош реклама за България, тъй като темата вече се обсъжда и по чужди медии“, коментира Деница Сачева.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика