Начало >Добруджа >Общество

Избраха началници на 7 отделения в МБАЛ Добрич

12.02.2019 г. 12:11:27 ч.
/
Избраха  началници  на 7 отделения в МБАЛ Добрич
Приключи изборът на началници за седем  отделения в МБАЛ Добрич. Отделението по  неонатология ще ръководи д-р Йовка Тихонова, а с ръководството на отделението по нервни болести ще се заеме д-р Димитър Мартинов. Д-р Йовчо Йовев ще оглавява педиатрията. Първо вътрешно отделение ще се ръководи от д-р Албена Василева, а второ - от д-р Борислав Желязков. Д-р Митко Георгиев остава начело на ортопедията в добричката болница, а  отделението по хемодиализа- поема д-р Светла  Илиева.  На първия етап от конкурса кандидатите  трябваше да представят пред  комисия  своите проекти за развитието на  отделенията, за които кандидатстват. Следващият етап бе събеседване. В двуседмичен срок ще  бъдат  сключени договори със спечелилите конкурса.
 Новите 7 броя хемодиализни апарати се очаква да бъдат доставени в болницата през тази седмица. Отделението по хемодиализа вече е обновено, съобщават от там. В него са подменени дограма и подови настилки, помещенията са освежени.
В края на миналата година здравното министерство  отпусна 770 000 лв. за добричката болница, като 130 000 лв. от тях бяха  предназначени за новите хемодиализни апарати. 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Конкурс за историческо есе организира РИМ-Добрич
Конкурс за историческо есе организира РИМ-Добрич
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Съкращават 4 паралелки в Добрич. ЕГ „Гео Милев” иска да обучава екскурзоводи (ВИДЕО)
Съкращават 4 паралелки в Добрич. ЕГ „Гео Милев” иска да обучава екскурзоводи (ВИДЕО)
В отговор на слушател:Кръговото за Балчик е в почти завършен вид
В отговор на слушател:Кръговото за Балчик е в почти завършен видЯндекс.Метрика