Начало >Добруджа >Култура

Изложба в центъра на града показва градът на Балканите, представен в пощенски картички от края на XIX век

02.10.2020 г. 17:02:55 ч.
/
Изложба в центъра на града показва  градът на Балканите, представен в пощенски картички от края на XIX век
В центъра на град Добрич е подредена изложба, представяща различни балкански градове от края на  XIX век. Тя е реализрана от  Институтът за балканистика с Център по тракология при Българска академия на науките и е под наслов „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички”. 
Това издание на изложбата се осъществява в партньорство с Община град Добрич и „Добруджански научен институт“ по Национална научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие”, финансирана от МОН.
В пощенски картички от края на XIX век до началото на дигиталната ера са изобразени знакови места от различни градски центрове на Балканите. Специално място е отделено на столиците на балканските държави, както и на по-малки градове. Освен София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич на посетителите на изложбата ще бъдат показани емблематични пространства от Любляна, Загреб, Белград, Скопие, Атина, Букурещ, Цариград, Шкодра, Сараево, Мостар, Солун, Цетине, Ниш и др.
Снимка:static.bnr.bg

Коментирайте
Подобни новини
Излезе новият роман на Дияна Боева
Излезе новият роман на Дияна Боева
Културен афиш в дните от 30 ноември до 6 декември
Културен афиш в дните от 30 ноември до 6 декември
Излезе монография на Христо Боев, посветена на 80 години от връщането на Добруджа в пределите на България
Излезе монография на Христо Боев, посветена на 80 години от връщането на Добруджа в пределите на България
Националната ученическа конференция „80 години от възвръщането на Йовкова Добруджа към майка България“ ще се проведе дистанционно
Националната ученическа конференция „80 години от възвръщането на Йовкова Добруджа към майка България“ ще се проведе дистанционноЯндекс.Метрика