Начало >Добруджа >Общество

Журито на „Сарандев”: За пореден път нивото беше изключително високо (ВИДЕО)

17.05.2019 г. 11:58:54 ч.
/
Журито на „Сарандев”: За пореден път нивото беше изключително високо (ВИДЕО)
За пореден път нивото беше изключително високо, без случайно попаднали кандидати. Беше много тежка битка и в трите възрастови групи. Това заяви в студиото на МГ „Добруджа” председателят на журито на конкурса „Сарандев” Хайгашод Агасян. Той заяви, че Добрич трябва да се гордее с този конкурс. В другите конкурси има много голям диапазон между можещи и неможещи. Тук всички са много добри, заяви композиторът.
Членът на журито Николай Текелиев отбеляза, че в България музикалните конкурси са близо 100. При повечето от тях стремежът е да съберат повече участници. Това не е лошо за децата, които тепърва започват да се занимават с пеене. Има конкурси какъвто е „Сарандев”, който държи на високото ниво. Прави се предварителен подбор и са подбрани наистина пеещи деца. Затова и за нас беше огромно удоволствие да работим, каза Текелиев, който че част от състава на журито още от първото издание. 
Хайгашод Агасян мотивира избора за Гран При с това, че Габриела се е представила на голяма висота и в двете вечери. Много добрият изпълнител от Казахстан в трета група малко преекспонира с изпълнението си през втората вечер явно за да шашне журито. Според мен това му изигра лоша шега, коментира председателят.
Текелиев сподели, че Габриела се явява на конкурси от много малка, като още на 6-годишна възраст, бе спечелила първа награда от конкурс в Казахстан.
Представителите на журито дадоха много висока оценка на организацията на конкурса. Всички в Младежкия център работят като часовници, посочи Текелиев.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика