Начало >Добруджа >Общество

Как се отразява кризата с Коронавируса на българите?

26.03.2020 г. 08:11:41 ч.
/
Как се отразява кризата с Коронавируса на българите?
Българските управници наложиха извънредно положение в България до 13 април, което е свързано със заплахата на име Covid-19. Коварният коронавирус отне множество животи в различни точки на света, но за съжаление на този етап не се знае кога заразата ще отшуми. Държавниците взеха сериозни мерки и затвориха барове, дискотеки, казина и други обекти.
Коварният вирус започна да се разпространява  у нас, като почти не минава ден, в който да не се съобщава за нови случаи на заразени хора. Голяма част от гражданите работят от вкъщи и си налагат карантина, без да напускат домовете си, да се събират с приятели и близки. Немалко са и тези, които стават жертва на негативен стрес. Вдигат кръвно, оплакват се от неразположение, изпадат в паника и не могат да овладеят емоциите си. Други приемат нещата по-леко за сега.

Възможни ли са забавленията по време на криза? 

След като заведенията хлопнаха врати и сложиха катинари, вече не можем да посетим кварталното кафене, както и да изпием една бира в близката кръчма. Клубовете и дискотеките не функционират, казината са под пълен блокаж, а в моловете работят само аптеките. В този ред на мисли българите трябва да измислят друг начин, с който да разнообразят живота си.
Един бърз поглед върху ситуацията показва, че някои представители на обществото ни, са отделили време за полезни и здравословни занимания, от сорта на практикуване на гимнастика, аеробика, йога и други упражнения, които могат да извършват в домовете си. Други пък предпочитат да висят пред компютъра пишейки коментари относно Covid-19 във фейсбук, а трети пък залагат на казино игри в сайтовете на букмейкърите – Efbet, Bet365, Winbet или Palms Bet.
Ставаме свидетели и на по-нестандартни развлечения. В интернет се предлагат практически уроци по рисуване, плетене и дърводелство. Хората изобретяват всякакви неща, с цел да се откъснат поне малко от злободневната тема Коронавирус. Това са все начини, с чиято помощ да се откъснат от натрапчивите мисли и да не станат жертва на опасния за здравословното състояние страх.

Какво трябва да правим, и какво не по време на патовата ситуация? 

Вирусът е факт и вече има отнети животи на българи. Това обаче не бива да стане причина да забравим за съществуването на живота и да спрем да се опитваме да поддържате доброто си настроение. Негативният стрес е отрова, която също може да застраши човешкия живот. В този ред на мисли, е нужно да открием малки, но ефективни начини да се забавляваме вкъщи.
Разбира се, шумните купони, събирането с компании и песните до зори, едва ли са подходящи в тези дни на напрежение и тревожно очакване. Въпреки всичко нищо не Ви пречи да поканите интимната си половинка на танц или да се отдадете на игра на не се сърди човече. Любителите на творчеството пък могат да нарисуват прекрасни картини, да напишат красиви стихове или пък да прегледат старите си албуми, в които ще открият незабравими спомени с близки и приятели.
Да си стоиш вкъщи не е чак толкова лошо. Управляващите имат задачата да осигурят на народа нужните средства за оцеляване в трудни времена, а от този момент нататък Вие сте тези, които ще решат как да внесат колоритна нотка в живота си и да преборят паниката от съществуващата зараза. Ще се радваме в най-скоро време всичко това да приключи, за да се върнем към нормалния ритъм на живот, да са трудим, да посещаваме приятели и да живеем нормално.

Коментирайте
Подобни новини
В.ГЛАС : Все по-близо до нормалността
В.ГЛАС : Все по-близо до нормалността
Дете на 4 години е с COVID-19, 14 са новите случаи у нас
Дете на 4 години е с COVID-19, 14 са новите случаи у нас
Купесто-дъждовна облачност в последния майски ден
Купесто-дъждовна облачност в последния майски ден
"Да се захванем заедно да почистим Добрич" - втора инициатива на ДоброЖънци
"Да се захванем заедно да почистим Добрич" - втора инициатива на ДоброЖънциЯндекс.Метрика