Начало >Добруджа >Общество

Калин Рачев зае ветровит пост. От днес тестват джипиеси на снегорините (ВИДЕО)

15.11.2018 г. 13:01:18 ч.
/
Калин Рачев зае ветровит  пост. От днес тестват джипиеси на снегорините (ВИДЕО)
Калин Рачев  е новият управител на фирма FCC – Добрич . Той  е назначен  на поста овакантен от Георги Иванов  от 1 ноември със заповед на директора на  FCC – България. До сега Рачев съвместяваше управлението  на общинските предприятия „Общински пазари” и „Устойчиви дейности и проекти“.
Давам си сметка, че съм се заел с доста голям обем работа, казва в първото си интервю за МГ“Добруджа“, новият управител на фирмата която се занимава със сметопочистване, сметоизвозване и зимно поддържане на Добрич. Готовността да посрещнат зимата е свързана със зареждане на необходимите материали. Разполагат  с 1200 тона сол, 100 тона пясък и достатъчно количество магнезиеви соли с което да се оборудват  песакарите. Едва при температура под  минус 8 градуса се прибавят магнезиеви соли, защото тогава солта не действа, обяснява Рачев. Само при крайна необходимост се прибягва до разпръскване на пясък. Днес машините на фирмата бяха монтирани с джипиес  системи, които ще отчитат, точното местонахождение на колата и дали се движи с вдигнато или спуснато гребло.  Връзката с община Добрич е онлайн и ще могат да контролират работата ни, посочва Рачев. Шест са машините на фирмата които имат гребла, песакари и джипиеси. До събота ще продължат да тестват новите системи. При снеговалеж и необходимост от почистване на снежни преспи първата машина ще е излязла на 35-та минута обяснява новият управите.До час и половина всички снегорини трябва да са на терен. Освен шестте собствени FCC – Добрич, наема още 12 машини за почистване на пътищата в градски условия, те са подготвени за по-малки улички и терени. Около 110 души работят на трудов договор във фирмата.“Колегите си разбират от работата и ще разчитам на тях,  за добросъвестност и качествена работа, казва  новият шеф. Плътно до него за няколко месеца е назначен и досегашният управител Георги Иванов, който излиза в пенсия. Рачев признава,  че една от дейностите с които закъсняват е почистването на есенните листа. Има направени графици за четирите района в които се мете ръчно и с две машини. Той е готов да реагира на сигнали на медиите и граждани за недовършена работа. Калин Рачев декларира, че  не е притеснен от условията на зимния договор и евентуалните санкции.Желанието му е да не се стига до тях.
За тази събота и неделя  17 и 18 ноември прогнозата е за слаби превалявания  от дъжд, без снежна покривка с температури около нулата, през деня и над нулата.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Тошко Тодоров след срещата при президента: Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция
Тошко Тодоров след срещата при президента: Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция
Д-р Катя Ганова: Необходим е контрол върху изписването на антибиотици и начинът за това е електронната рецепта (Аудио)
Д-р Катя Ганова: Необходим е контрол върху изписването на антибиотици и начинът за това е електронната рецепта (Аудио)
Работилница за дърворезба за деца организираха Европа Директно - Добрич и Младежкия център (ВИДЕО)
Работилница за дърворезба за деца организираха Европа Директно - Добрич и Младежкия център (ВИДЕО)
Времето на 30 март
Времето на 30 март



Яндекс.Метрика