КАРАТЕ: Добрич ще бъде представен от състезател, съдия и гл. организатор на ЕП

15.02.2017 г. 10:13:40 ч.
/
КАРАТЕ: Добрич ще бъде представен от състезател, съдия и гл. организатор на ЕП
1200 участника от 50 държави са заявени до този момент за участие на Европейското първенство по карате за възрастови групи от 14 до 21 г. Първенството ще се проведе в София от четвъртък, 16 февруари, до неделя, 19 февруари, съобщи в ефира на радио Добруджа старши треньорът в КК Самурай сенсей Димитър Христов. Самият той е и един от главните организатори на състезанието, като задачата му е да осъществява връзката с медиите. 28 каратеки ще защитават честта на България, като 23 са в дисциплината „ката”, а 5-ма в дисциплината „кумите”.
 Добричката карате школа ще бъде представена от Пеньо Пенев – „ката” до 18 години. Задачата, поставена пред него е класиране в първата осмица. Освен това в националния отбор е поканен състезаващият се до миналата година в Добрич Йован Атанасов, който вече е жител на Бургас, но е израстнал и подготвен в КК Самурай.  
КК Самурай ще има и съдия в лицето на Георги Михайлов. Той е и един от главните консултанти в дисциплината «ката»  към националния отбор и е имал последната дума при определяне на състава за предстоящата надпревара. От две години Георги Михайлова има защитена европейска категория.
Първенството  в София ще бъде наблюдавано и от голяма част от членовете на клуба, състезателите и техните родители, така както е винаги, когато се ходи на състезания, каза Христов. В четвъртък тръгва организирана группа от Добрич, за да подкрепя българските каратеки от националния отбор и да се докоснат до най-добрите изпълнения в Европа. Всъщност това е традиция за всички клубове в България, което гарантира една гореща обстановка. Дано има и добри резултати, пожела си сенсей Христов и допълни, че единствената пречка пред младите състезатели би била липсата на опит, който се трупа с годините.
 

Коментирайте
Подобни новини
Руснаци спечелиха двойковия турнир от Международния бридж фестивал „Албена”
Руснаци спечелиха двойковия турнир от Международния бридж фестивал „Албена”
Силно индонезийско присъствие на 36-я Международен бридж фестивал в Албена
Силно индонезийско присъствие на 36-я Международен бридж фестивал в Албена
Ивелина Христова от ШК „ Енергия 21“- с  най-богата колекция от медали на ДП
Ивелина Христова от ШК „ Енергия 21“- с най-богата колекция от медали на ДП
ВОЛЕЙБОЛ: Пак заложиха на Маринков и Илия Петков
ВОЛЕЙБОЛ: Пак заложиха на Маринков и Илия ПетковЯндекс.Метрика