Кикбоксьор е спортист на годината в Каварна

19.12.2020 г. 09:07:44 ч.
/
Кикбоксьор е спортист на годината в Каварна
Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева връчи приза „Спортист на годината“ на кикбосьора Кристиян Демиров на тържествена церемония. Още 17 спортисти получиха отличия за постиженията си през изминаващата година.

“По традиция в края на всяка година идва момент, в който поглеждаме назад и правим анализ на свършеното. Когато се върнем към началото на 2020 година, ние осъзнаваме колко различна и трудна беше тя за нас. Изправихме се пред редица предизвикателства – многократно се налагаше да се затваряме в къщите си, да забавим ритъма на живота си, да се откажем от любимите си занимания, дори да обърнем гръб на приятелите си. В тази различна година спортът също претърпя несгоди, но всички Вие – състезатели и треньори, които днес сте тук, доказахте че нищо не е в състояние да сломи духа Ви и Вашата воля за успех. Намерихте начин да продължите да тренирате и резултатите от Вашето постоянство и любов към спорта са налице. За поредна година ще спазим традицията да присъдим наградата „Спортист на годината Каварна 2020“ и ще отличим заслужилите спортисти за постиженията им през изминалата година, с които прославиха както себе си и клуба, който представляват, така и община Каварна", заяви кметът Елена Балтаджиева.

Тя връчи приза „Спортист на годината“, определен от компетентно жури, на шампиона по кикбокс Кристиян Демиров. Той е кикбоксьор към Спортен клуб „Ринг“ – двукратен шампион на България. Носител е на златен медал от Държавното първенство по кикбокс в Пазарджик при момчета 13-14 години в категория до 42 кг, стил фулконтакт и на златен медал от Държавното първенство по кикбокс в Бургас при юношите младша възраст, в категория до 45 кг, стил лоукик. Само преди седмица стана и Балкански шампион, като спечели златен медал по кикбокс на Балканското първенство „Balkans Best Fighters“ в Сърбия при юношите младша възраст, в категория до 45 кг, стил лоукик.

Отличени за спортните си постижения през 2020 г. са и:

Андрей Стоянов - футболист към Футболен клуб „Калиакра Каварна 1923“. Тренира футбол от около 5 години. Играе полузащитник и е капитан на детския отбор.

Атанас Атанасов - корабомоделист към Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“. През 2020 г. той печели златен медал в клас C6 от Държавно първенство за настолни корабни модели и златни медали в класовете F2A и F4B. Републикански шампион е в тези класове.

Габриел Георгиев - футболист от Футболен клуб „Калиакра 1“. Той е капитан на първия отбор на „Футбол-5“ и основен състезател във „Футбол-7“. Притежава завидна футболна техника, хъс и спортен морал към противниковите състезатели. Има основен принос за класирането на отбора в призовата тройка.

Георги Маринов - кикбоксьор към Спортен клуб „Ринг“. През 2020 г. става шампион на България от Държавното първенство по кикбокс в Каварна при ЮМВ, в категория до 67 кг, стил фулконтакт.

Дамиан Янев - каратист към Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Той е шампион на България за 2020 г, шампион на Националния Будо фестивал на бойните изкуства по олимпийско карате в Бургас, вицешампион на Международна купа „Аквалайф“ по олимпийско карате и носител на бронзов медал от Национална купа „България“ по олимпийско карате.

Дамян Чалъков - футболист към Футболен клуб „Калиакра 1“. Той е основен състезател и в двете футболни формации – централен защитник на отбора. Има принос за отличното представяне на детската гарнитура, второ място в есенния дял на турнирите. Достойно се представя и при по-големите, като проявява изключително борбен дух и характер.

Данимир Гецов е хандбалист към Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ на позиция разпределител. Класиран е на 3-то място с отбора във възрастова група до 11 години и на 4-то място с отбора във възрастова група до 12 години.

Дилек Серветова - кикбоксьорка към Спортен клуб „Ринг“. Тя е четирикратен шампион на България със златен медал от Държавно първенство по кикбокс в Шумен в стил лоукик при девойките старша възраст, в категория до 52 кг, златен медал от Държавно първенство по кикбокс в Пазарджик в стил К-1 при ДСВ, в категория 52 кг, златен медал от Държавно първенство по кикбокс в Каварна при ДСВ, в категория 52 кг, стил фулконтакт, златен медал от Държавно първенство по кикбокс в Бургас при ДСВ , в категория 52 кг, в стил лоукик. Печели и сребърен медал на провелото се преди седмица Балканско първенство „Balkans Best Fight“ в Република Сърбия като дебютира при жени в категория до 52 кг, в стил лоукик.

Димитър Данаилов - футболист към Футболен клуб „Калиакра 1“. Той е основен състезател и голмайстор в отбора при „Футбол-7“. Притежава безспорни футболни качества и е редовен участник в тренировъчните занятия. Неговото участие повдига футболното качество на срещите.

Иванина Димитрова - каратека към Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Тя е шампион на България по олимпийско карате за 2020 г. Шампион и носител е на Национална купа България по олимпийско карате за 2020 г. Вицешампион е на Националния фестивал на бойните изкуства в Бургас. Бронзов медалист на Международна купа „Аквалайф“ по олимпийско карате за 2020 г.

Иво Чернев - корабомоделист от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“. Носител е на златен медал в клас С7 и три златни медала в клас С8 от Държавно първенство за настолни корабни модели. Печели сребърен медал за Купата на университетите в Петербург – Русия. А в първенството на Русия в Москва печели един златен и три сребърни медала в класовете С7 и С8. За пръв първенствата в Русия се провеждат в дистанционна форма, като и двете имат ранг на световни първенства.

Кристиян Ставрев - футболист към Футболен клуб „Калиакра Каварна 1923“. Тренира футбол от около 10 години, като е преминал през всички възрастови гарнитури – деца, младша възраст, старша възраст. Играе на позиция нападател и е голмайстор на отбора старша възраст.

Младен Киров - хандбалист към Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ на позиция крило. Класиран е на 3-то място с отбора във възрастова група до 11 години и на 4-то място с отбора във възрастова група 12-годишни момчета.

Радислав Михайлов - хандбалист към Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ на позиция вратар. Класиран е на 3-то място с отбора във възрастова група до 11 години и 4-то място с отбора във възрастова група до 12 годишни момчета.

Самуил Иванов - корабомоделист от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“. Той е носител на златен медал в клас С2 от Държавно първенство за настолни корабни модели и сребърен медал в клас F2A – радиоуправляеми корабни модели.

Яна Якимова - каратека към Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Тя е шампион на България по олимпийско карате за 2020 г., вицешампион на Национална купа „България“ за 2020 г. по олимпийско карате, шампион на Националния Будо фестивал на бойните изкуства по олимпийско карате за 2020 г. в Бургас и шампион на Международна купа „Аквалайф“ по олимпийско карате за 2020 г.

Янислав Янакиев - футболист към Футболен клуб „Калиакра Каварна 1923“ на позиция полузащитник. Той тренира футбол от около 8 години. Започнал е в детския футболен отбор, а тази година е капитан на отбора юноши младша възраст.



Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол



Яндекс.Метрика