Начало >Добруджа >Общество

Кирил Вълчев:Убеден съм, че Добруджа има какво да казва на света

25.09.2021 г. 14:45:54 ч.
/
Кирил Вълчев:Убеден съм, че Добруджа има какво да казва на света
Лентата на  18-ти Национален пресклуб на БТА  прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, кметът на Добрич и председателят на Общински съвет –Добрич Нивелин Радичков . Събитието стана в  Деня на Добрич - 25 септември. Най-новият дом на агенцията отвари врати, след като генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на Добрич Йордан Йорданов подписаха договор. Водосвет отслужи отец Емануил, а гостите бяха повече отколкото помещението може да побере.

Националният пресклуб е на знаково място - в сградата на Органовата зала на улица "Независимост". БТА ще ползва безвъзмездно помещение в сградата за срок от десет години.

В дълголетната история на БТА събития и в Добрич, и в Добруджанския край, достигат до националната аудитория. В новинарските емисии регионът присъства поне от средата на миналия век с перата на журналистите Петър Рибаров, Стефан Стойчев, Драгни Драгнев, Атанас Пеев, Мариана Иванова, Румен Тодоров. На откриването присъстваха двама от кореспондентите Атанас Пеев и Румен Тодоров. На този етап в офиса на БТА в Добрич работи Юлияна Христова.

Генералния директор на БТА Кирил Вълчев  благодари за съдействието  и поднесе подарък на кмета на Добрич, папка с  бюлетини от паметните септемврийски дни  на 1940 година. Той прочете пред гостите и първото съобщение на телеграфната агенция за влизането на българските войски в Добруджа.

БТА вече разполага със седемнадесет пресклуба - в София и в областните градове Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, Казанлък. Сред медийните центрове на агенцията са и клубовете в Босилеград, Сърбия, и Тараклия, Молдова. Целта е към мрежата да се присъедини всеки областен град в България.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
21 са новите регистрирани случаи на коронавирус в област Добрич
21 са новите регистрирани случаи на коронавирус в област Добрич
Прогноза за времето в понеделник, 25 октомври
Прогноза за времето в понеделник, 25 октомври
Вестник ГЛАС: Поклон, български медици!
Вестник ГЛАС: Поклон, български медици!Яндекс.Метрика