Кисинджър: Западът се стреми да разруши Русия

20.08.2015 г. 12:48:17 ч.
/
Кисинджър: Западът се стреми да разруши Русия
Развитието на украинската криза показва, че Западът се стреми да разруши Русия. Украинската криза се превърна в трагедия заради подменената политика.
Дългосрочните интереси на световния ред бяха заменени от незабавна необходимост от възстановяване на украинската идентичност. Това пише Хенри Кисинджър* в анализ за "The National Interest", цитиран от БГНЕС. За разрешаване на украинския конфликт е абсолютно необходимо вписването на тази криза в глобалния и исторически контекст. Целта на Запада, вместо интеграцията на Русия в западното общество в дългосрочна перспектива, вече е разрушението на Русия. 
Като четеш днес за това как мюсюлмански подразделения воюват на страната на Украйна, разбираш, че е загубено всякакво чувство за мярка. Това е катастрофа. За да се отнасяш към Русия като към велика държава, трябва от самото начало да обозначиш границите, в които нейните нужди могат да са в съзвучие с това, което е нужно на САЩ. В същото време Вашингтон не лансира каквато и да е работна концепция за европейска безопасност и на Европа не й остава друго, освен да разчита на Германия, а на Русия и Китай - да се сближават. Германия трябва да играе и играе важна роля в строителството на европейския и световния ред. Иначе Германия не е идеалният главен партньор по въпроса за европейската безопасност в пограничната зона от 2700 км от Сталинград.
Участието на Америка в разрешаването на украинската криза е необходимо за осъзнаване на глобалния контекст. Политическото ръководство трябва да си отговори на въпроса не как да излезе от задънената улица на украинския конфликт, а как да го направи така, че това да способства за стабилността на световния ред.
На първо време трябва да се изясни особения статус на отношенията между Русия и Украйна, които отношения нито от едната, нито от другата страна не трябва да бъдат охарактеризирани без това да са отношения между две суверенни страни.
Абсолютно невъзможно е Владимир Путин да похарчи 60 млрд. евро, за да превърне летен курорт в зимно олимпийско село, за да може седмица след церемонията по закриването на Олимпиадата в Сочи, в която Русия се представи като част от западната цивилизация, да провокира военна криза.
Липсата на преговори по въпроса, в частност по икономическата интеграция на Украйна със съседните й страни, доведоха до това, че ЕС без да ще постъпи невнимателно. В резултат, всяка от страните действаше рационално, но изхождайки от собствената си, изкривена представа за това какво мисли другата. Понастоящем така наречените неоконсерватори във Вашингтон упорстват в необходимостта да бъде сломено руското правителство. И ще продължат да го правят, докато не се сблъскат с последствията, както във всички войни, водени от САЩ след Втората световна война.
Снимка:i.huffpost.com
Източник:frognews.bg

Коментирайте
Подобни новини
Граждани на Неапол се жалват в съда от тормоза от нощния живот
Граждани на Неапол се жалват в съда от тормоза от нощния живот
В Гърция свалят цените на великденски стоки
В Гърция свалят цените на великденски стоки
От IT специалист до готвач: Украйна започна мащабна кампания за доброволци в армията
От IT специалист до готвач: Украйна започна мащабна кампания за доброволци в армията
Столтенберг: Военната помощ за Украйна не закъсня, но забавянето ѝ имаше последици
Столтенберг: Военната помощ за Украйна не закъсня, но забавянето ѝ имаше последици



Яндекс.Метрика