Китай недоволства от доклада на Пентагона

18.08.2018 г. 10:30:08 ч.
/ ИА Добруджа
Китай недоволства от доклада на Пентагона
Министерството на отбраната на Китай изрази недоволството си пред САЩ от доклад на Пентагона, в който се споменава, че китайската армия тренира бомбардировки над обекти на Съединените щати и съюзниците им, информира "Ройтерс".
Ведомството нарече доклада "чисти догадки".
Оценката е публикувана на фона на търговското напрежение между САЩ и Китай. Ежегодният доклад подчертава усилията на Китай да увеличи влиянието си по света. Според Пентагона Китай е отделил за отбрана през 2017 г. повече от 190 милиарда долара.
Министерството на отбраната на Китай обяви в съобщение, че докладът представя невярно стратегическите намерения на Китай и преувеличава "така наречената китайска военна заплаха".
Китайските въоръжени сили решително отхвърлят заключенията на Пентагона и са изразили недоволството си пред Вашингтон, се допълва в съобщението. Уверява се, че Китай се е насочил към мирно развитие и националната стратегия е стремеж към отбрана на страната.
Китай винаги е допринасял за световния мир и защитата на световния ред, поясняват от министерството.[Китай тренира бомбардировки над обекти на САЩ, предупреди Пентагонът]Китай тренира бомбардировки над обекти на САЩ, предупреди Пентагонът
Оценката е публикувана на фона на търговското напрежение
Според Пекин модернизирането на въоръжените сили на държавата е с цел защита на суверенитета, безопасността, интересите за развитие, световния мир, стабилността и просперитета.
Китайската военна реформа, разработването на оръжия и способностите за отбрана са разумни и оправдани. Критиките в доклада на САЩ са чисти догадки, се пояснява в позицията на азиатския гигант.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Чавушоглу заплаши САЩ с ответни мерки, намеси базата "Инджирлик"
Чавушоглу заплаши САЩ с ответни мерки, намеси базата "Инджирлик"
Заев пред гръцка телевизия: Присвоявахме чужда история
Заев пред гръцка телевизия: Присвоявахме чужда история
Иран обяви, че е арестувал 17 шпиони на ЦРУ
Иран обяви, че е арестувал 17 шпиони на ЦРУ
Не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика, заяви Салвини
Не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика, заяви СалвиниЯндекс.Метрика