Китай недоволства от доклада на Пентагона

18.08.2018 г. 10:30:08 ч.
/
Китай недоволства от доклада на Пентагона
Министерството на отбраната на Китай изрази недоволството си пред САЩ от доклад на Пентагона, в който се споменава, че китайската армия тренира бомбардировки над обекти на Съединените щати и съюзниците им, информира "Ройтерс".
Ведомството нарече доклада "чисти догадки".
Оценката е публикувана на фона на търговското напрежение между САЩ и Китай. Ежегодният доклад подчертава усилията на Китай да увеличи влиянието си по света. Според Пентагона Китай е отделил за отбрана през 2017 г. повече от 190 милиарда долара.
Министерството на отбраната на Китай обяви в съобщение, че докладът представя невярно стратегическите намерения на Китай и преувеличава "така наречената китайска военна заплаха".
Китайските въоръжени сили решително отхвърлят заключенията на Пентагона и са изразили недоволството си пред Вашингтон, се допълва в съобщението. Уверява се, че Китай се е насочил към мирно развитие и националната стратегия е стремеж към отбрана на страната.
Китай винаги е допринасял за световния мир и защитата на световния ред, поясняват от министерството.[Китай тренира бомбардировки над обекти на САЩ, предупреди Пентагонът]Китай тренира бомбардировки над обекти на САЩ, предупреди Пентагонът
Оценката е публикувана на фона на търговското напрежение
Според Пекин модернизирането на въоръжените сили на държавата е с цел защита на суверенитета, безопасността, интересите за развитие, световния мир, стабилността и просперитета.
Китайската военна реформа, разработването на оръжия и способностите за отбрана са разумни и оправдани. Критиките в доклада на САЩ са чисти догадки, се пояснява в позицията на азиатския гигант.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Турция спря да издава Държавен вестник
Турция спря да издава Държавен вестник
Доналд Тръмп наложи мита от 10 процента над внос на китайски стоки за 200 милиарда долара
Доналд Тръмп наложи мита от 10 процента над внос на китайски стоки за 200 милиарда долара
Милиардерът Марк Бениоф купи "Тайм" за $ 190 млн.
Милиардерът Марк Бениоф купи "Тайм" за $ 190 млн.
Порошенко подписа указ за късане на договора за приятелство с Русия
Порошенко подписа указ за късане на договора за приятелство с РусияЯндекс.Метрика