Начало >Добруджа >Регионални

Кметства и детски градини от община Добричка кандидатстват с проекти пред ПУДООС

11.03.2019 г. 15:35:34 ч.
/
Кметства и детски градини от община Добричка кандидатстват с проекти пред ПУДООС
За поредна година кметства, кметски наместничества и детски градини от община Добричка разработиха проектни предложения в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда – 2019 г.“ на тема: „Обичам природата – и аз участвам“ и ги депозираха до посочения краен срок за кандидатстване на обявения от МОСВ И ПУДООС конкурс.
Целта на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. С реализацията на дейностите се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други, както и повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.
Тази година в надпреварата с проектни предложения се включиха 8 кметства: Бенковски, Житница, Одринци, Паскалево, Победа, Подслон, Стожер, Царевец; 3 кметски наместничества: Малка Смолница, Ново Ботево и Попгригорово и 7 детски градини: Ведрина, Воднянци, Овчарово, Одърци, Пчелино, Стефаново и Стожер – общо 18 проектни предложения. Стойността на проектите на кметствата и кметските наместничества е до 10 000 лв., а на детските градини - до 5 000 лв.
Всички проектни предложения са разработени и подадени, съгласно изискванията за кандидатстване. Основните дейности, залегнали в проектните предложения са: почистване на замърсени площи от отпадъци; Фитосанитарно почистване на дървета и храсти; Подравняване на площите; Оформяне на алеи и градинки за цветя; Монтиране на детски съоръжения и оформяне на детски площадки; Монтиране на беседка за отдих на деца и възрастни; Залесяване на дървета и храсти; Засаждане на цветя; Ограждане с декоративна дървена ограда на детските площадки; Поставяне на пейки в алеите и около цветните градинки в парка; Реновиране на естествени чешми и оформяне на пространствата около тях; Поставяне на кошчета за отпадъци; Монтиране на градинско осветление; Озеленяване; Повишаване на екологичната култура у деца и младежи; Доставка и монтаж на парково оборудване и съоръжения за спорт; Отбелязване на Световния ден на околната среда – 5 юни; Затревяване на терена и оформяне на зона за отдих и спорт; Обновяване на стадион и изграждане на място за спорт и отдих и много др.
Исканата обща сума за реализирането на проектите е 140 142.20 лева с вкл. ДДС. 
Резултатите от извършеното класиране на постъпилите Заявления ще бъдат обявени в срок до 12.04.2019 г. на интернет страницата на ПУДООС – www.pudoos.bg, в раздела на кампанията „Чиста околна среда – 2019 г.“ с мото „Обичам природата и аз участвам“.
Източник:Община Добричка

Коментирайте
Подобни новини
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април



Яндекс.Метрика