Начало >Добруджа >Регионални

Кметът на Балчик планира изграждане на приют за бездомни животни и летен театър (ВИДЕО)

05.12.2019 г. 10:52:37 ч.
/
Кметът на Балчик планира изграждане на приют за бездомни животни и летен театър (ВИДЕО)
2019-а беше изборна година и всеки се опитваше да направи колкото се може повече неща, а избирателят казва кой колко е успял. Затова казвам, че 2019-а беше една добра година. Това заяви в студиото на МГ „Добруджа” кметът на община Балчик Николай Ангелов. Общината трябва да изпълнява ангажиментите, които е поела към обществеността. Затова винаги се стремим да работим във всички области на социалния живот, коментира Ангелов, като подчерта, че тези дейности не са по-маловажни от инфраструктурните.  
Кметът призна, че има много неща, които  не са успели да свършат. Той припомни, че най-големите инфраструктурни проекти са започнали през тази година, но ще свършат през следващата.  Според Ангелов винаги местните избори влияят на работата на администрацията. Твърдя, че всички видове избори, независимо какви са, блокират част от работата на администрацията. Аз самия не съм управлявал общината 40 дни, посочи Ангелов. Той заяви, че вече се работи по Бюджет 2020, по структурни промени и по нови проекти.
Кметът отбеляза, че единствено туристическият данък община Балчик ще бъде повишен през 2020 г., като вече е минало общественото обсъждане. Досега беше между 0,30 лв. до 1,20 лв. в зависимост от категориите на местата за настаняване, като ще стане между 0,60 лв. и 1,50 лв., каза кметът, като подчерта, че няма да има корекции на данъците върху недвижимите имоти и такса „Битови отпадъци”.
Ангелов определи бюджетът за догодина като прагматичен. Ще се опитаме да направим разходната част, съобразявайки се с реалните приходи, каза Ангелов. По думите му е важно да се запазят всички придобивки. Това е важно, защото имаме изключително силна развита социална политика. Ще продължаваме да асфалтираме и улици, но това не е най-важното. Това е наше задължение, каза кметът на Белия град.
През следващата година трябва да завърши реализацията на няколко проекта - Крайбрежната алея, пътят за Бялата лагуна и новият парк в ЖК Балик.
През следващата година ще започне изграждане на приют за бездомни животни. Това е изключително необходимо за една община заради безопасността на хората. Приютът няма да бъде само за кучета, а и за други изоставени животни, уточни кметът.
Предвижда се изграждането на летен театър, като вече има избран терен. След одобряването на Общия устройствен план от страна на министъра на регионалното развитие, ще можем да започнем с изграждането му, каза още Николай Ангелов.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш на община Каварна за Април – Май  2024 г.
Културен афиш на община Каварна за Април – Май 2024 г.
Добрички общински съвет ще заседава утре
Добрички общински съвет ще заседава утре
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево



Яндекс.Метрика