Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич: Не изключвам да има опити за спъване на дейностите на общината (ВИДЕО)

18.03.2019 г. 12:52:27 ч.
/
Кметът на Добрич: Не изключвам да има опити за спъване на дейностите на общината (ВИДЕО)
Не изключвам да има опити за спъване на дейностите на общината. Този наредба пряко влияе на бюджета и с каквото може да се попречи, може би ще бъде направено. Това заяви в интервю за МГ „Добруджа” кметът на Добрич Йордан Йорданов по повод върнатата от областния управител Наредба за местните данъци. Той бе категоричен, че държавата не влияе на областните управители за това какви решения да връщат. Не мога да кажа защо е предприето такова действие от страна на областния управител. Според мен по този начин се тръгва срещу жителите на този град и съседните общини, каза Йорданов, като отбеляза, че големи градове като София, Пловдив, Варна и Бургас по идентичен начин са приели въпросната Наредба и тя не е била върната от техните областни  управители. Попитайте областния управител има ли умисъл в това, че сме в година на два вида избора. Предишната година бюджетът бе приет по същия начин. Защо не бе върната Наредбата тогава, коментира кметът.
За нас най-важната визия  в момента и това, което правим през последните 3 години, е да се обърне внимание на инфраструктурата, за да можем да привличаме не само туристи, но и инвеститори. Нашата визия е да създадем този фундамент, който липсваше през годините. Това заяви още Йорданов. Той подчерта, че улиците, които в момента се ремонтират, не са рехабилитирани цялостно от повече от 30 години. От разговори с гражданите, Йорданов е разбрал, че  първите обещания за канализация на квартал „Рилци” датират от 1986 година. Това са 33 години обещания. Хората в „Рилци” не ни повярваха първия път. Не ни повярваха и за булевард „Добруджа” и за улица „Никола Петков”. Нека да не ни вярват, пък ние да си вършим работата, добави кметът. Той припомни, че за първи път общината отделя толкова много средства за мащабен ремонт в детските градини.
Йорданов заяви, че е нормално да направи отчет за свършеното  в края на един мандат.
Съвсем нормално е нещата, които са свършени да се покажат и без нуждата да се кандидатираме, каза още Йорданов, като подчерта, че дори и нещата, които не са успели да завършат, са ги започнали.
Относно качеството на работа в рамките на Водния цикъл, кметът припомни, че проектът не е приключил. Той увери, че ако има места, където екипът по водния цикъл и община преценят, че не отговарят на изискванията, няма да ги приемат и изпълнителят ще трябва да отстрани нередностите.
Йорданов участва в края на миналата седмица в среща на Регионите. На събитието в Букурещ той и останалите 100 млади европейски лидери са провели среща с председателя на Комитета на регионите Карл-Хайнц Ламберц. На нея е станало ясно, че по отношение на млади политици в ЕС България е на дъното. Процентът им в Европа е много по-голям, отколкото в България. На младите хора се дава много малък шанс. Ако ние не обърнем тази тенденция, смятам, че нищо добро не чака България, коментира Йорданов.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика