Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич от Срещата на регионите в Букурещ: Европа обръща поглед към младите политици

15.03.2019 г. 11:00:25 ч.
/
Кметът на Добрич от Срещата на регионите в Букурещ: Европа обръща поглед към младите политици
Кметът на Добрич Йордан Йорданов участва в 8-та Европейска среща на регионите и градовете, която се провежда в румънската столица Букурещ. В събитието участват над 1000 изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, високопоставени представители на Европейската Комисия, Европейския Парламент, Европейския Съвет.
В ефира на радио „Добруджа” Йорданов заяви от Букурещ, че определя срещата като позитивна. По думите му тя генерира очаквания за бъдещето и очаквания за отлагане на развода с Великобритания. Големият дебат на срещата е дали искаме Нова Европа на две скорости или Обединена Европа, посочи кметът на Добрич.
Той изрази задоволство от друг акцент в срещата – политиките да се случват отдолу нагоре, т.е. от местната към централната власт. Идеята е всяко населено място, всеки регион да бъде движещата сила на Европа, коментира Йорданов. Той изтъкна, че на откриването на форума в румънската столица, президентът на Комитета на регионите Карл-Хайн Ламберц е изтъкнал, че Европа е обърнала поглед към младите политици. Това е един стимул за младите да разберат, че бъдещето е в техните ръце. Очаквам в следващите години Европа да обърне много голямо внимание към подготовката на такива млади политици, коментира Йорданов, като даде пример с Полша, където младежи на 18-годишна възраст влизат в политиката. По думите му се наблюдава такъв процес и в България. Очакванията на всички е да вървим в тази посока и младите да поемат щафетата в управлението на Европейския съюз, посочи още кметът.




Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика