Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния

14.03.2019 г. 10:10:42 ч.
/
Кметът на Добрич  участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния
Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема участие в  8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния, която се провежда днес и утре  в Букурещ. Йордан Йорданов е един от стоте млади изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, избрани за участие от специална комисия. Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите, провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между изборни лица на регионално и местно ниво по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз. Срещата в Румъния, организирана от Комитета на регионите, Румънското председателство на Съвета на ЕС и Румънската асоциация на общините, ще е под мотото „(За) Нова Европа и ЕС“.
В рамките й се предвиждат дискусии по темите: социални, иновативни и устойчиви европейски региони и градове; териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС; по-ефективно участие на гражданите в европейския проект чрез местните и регионалните власти и др. Ще се проведе и дебат за това какво очакват младите местни и регионални лидери от ЕС. На срещата ще се приеме и декларация за бъдещето на Европа и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.
Очакванията на организаторите са в събитието да участват над 800 изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, високопоставени представители на Европейската Комисия, Европейския Парламент, Европейския Съвет, включително председателите им, президента и министър-председателя на Румъния и др.
Снимка:dobrudjatv.net
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 19 март
Времето на 19 март
Вдигат цените на услугите в ЦЗПЖ, отпада безплатното посещение във вторник
Вдигат цените на услугите в ЦЗПЖ, отпада безплатното посещение във вторник
Включените в списъка за настаняване в общинско жилище трябва ежегодно да подават декларация (ВИДЕО)
Включените в списъка за настаняване в общинско жилище трябва ежегодно да подават декларация (ВИДЕО)
Добричката формация NNS Crew спечели квоти за Световния танцов шампионат
Добричката формация NNS Crew спечели квоти за Световния танцов шампионатЯндекс.Метрика