Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния

14.03.2019 г. 10:10:42 ч.
/
Кметът на Добрич  участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния
Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема участие в  8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния, която се провежда днес и утре  в Букурещ. Йордан Йорданов е един от стоте млади изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, избрани за участие от специална комисия. Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите, провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между изборни лица на регионално и местно ниво по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз. Срещата в Румъния, организирана от Комитета на регионите, Румънското председателство на Съвета на ЕС и Румънската асоциация на общините, ще е под мотото „(За) Нова Европа и ЕС“.
В рамките й се предвиждат дискусии по темите: социални, иновативни и устойчиви европейски региони и градове; териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС; по-ефективно участие на гражданите в европейския проект чрез местните и регионалните власти и др. Ще се проведе и дебат за това какво очакват младите местни и регионални лидери от ЕС. На срещата ще се приеме и декларация за бъдещето на Европа и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.
Очакванията на организаторите са в събитието да участват над 800 изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, високопоставени представители на Европейската Комисия, Европейския Парламент, Европейския Съвет, включително председателите им, президента и министър-председателя на Румъния и др.
Снимка:dobrudjatv.net
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
След седмица преминаваме към зимно часово време
След седмица преминаваме към зимно часово време
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
 Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на  Димитровден
Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на Димитровден
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика