Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния

14.03.2019 г. 10:10:42 ч.
/
Кметът на Добрич  участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния
Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема участие в  8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Румъния, която се провежда днес и утре  в Букурещ. Йордан Йорданов е един от стоте млади изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, избрани за участие от специална комисия. Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите, провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между изборни лица на регионално и местно ниво по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз. Срещата в Румъния, организирана от Комитета на регионите, Румънското председателство на Съвета на ЕС и Румънската асоциация на общините, ще е под мотото „(За) Нова Европа и ЕС“.
В рамките й се предвиждат дискусии по темите: социални, иновативни и устойчиви европейски региони и градове; териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС; по-ефективно участие на гражданите в европейския проект чрез местните и регионалните власти и др. Ще се проведе и дебат за това какво очакват младите местни и регионални лидери от ЕС. На срещата ще се приеме и декларация за бъдещето на Европа и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.
Очакванията на организаторите са в събитието да участват над 800 изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, високопоставени представители на Европейската Комисия, Европейския Парламент, Европейския Съвет, включително председателите им, президента и министър-председателя на Румъния и др.
Снимка:dobrudjatv.net
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Честит празник на буквите добруджанци!
Честит празник на буквите добруджанци!Яндекс.Метрика