Начало >Добруджа >Общество

Коледният базар тази година ще е от 3 декември до 3 януари (ВИДЕО)

12.11.2018 г. 15:25:12 ч.
/
Коледният базар тази година ще е от 3 декември до 3 януари (ВИДЕО)
Избрани са фирмите, които ще изпълнян строително-монтажните работи по проекта „Реконструкция и обновяване на образователната инфраструктура”, съобщи Петър Енев, директор на дирекция „Икономическо развитие и европейско финансиране”. За ЕГ „Гео Милев” това е „ Рал мар билд” Добрич. За ПМГ „Ив.Вазов” изборът е паднал върху варненската фирма „Девня трейд”. Строителните дейности в ДГ „Зорница” ще бъдат поверени на „Калея трейд” Варна. Офертите за ОУ „Хр.Ботев” не са пълни, което налага нова процедура за избор на изпълнител или директно договаряне с такъв.
Във връзка с трансграничния проект, по който общината работи с Меджидия са подписани двата договора с изпълнителите - с ДЗЗД „Развитие” София  за бул. Добруджа от ШЕЛ до кръговото за кв.Рилци и с Пътно строителство Добрич за ул. Никола Петков. През другата седмица ще им бъдат преведени авансово плащания в размер на 1 200 000 лв., за да се подготвят за започване на строително-монтажните работи.
Коледният базар, който традиционно се провежда в Добрич на пешеходна зона тази година ще е от 3 декември до 3 януари. Днес ще бъде качена на страницата на общината заповедта на кмета и регламента за провеждане на базара. Основните участници ще са задругите на майсторите и занаятчиите в Добрич. Хранителни продукти, коледни играчки, напитки и бира-скара ще се предлагат и тази година, а поради големия интерес на участниците и ограничения брой къщички ще се тегли открит жребий, като това е упоменато в регламента.
 
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика