Константин Тодоров – участник на ЕП по стрийтбол (ВИДЕО)

11.08.2017 г. 13:55:04 ч.
/
Константин Тодоров – участник на ЕП по стрийтбол (ВИДЕО)
Константин Тодоров, който е един от четиримата треньори в БК Unstoppable, е републикански студентски шампион по срийтбол и участник на ЕП с отбора на ВТУ  «Св.Св. Кирил и Методий». Европейското първенство се  провежда в края на юни в хърватския град Сплит. Въпреки че е новобранец и е състезател от Аматьорската баскетболна лига, Константин е бил поканен като четвърти състезател от своите съотборници, които са професионалисти и са картотекирани към БФБ, да вземе участие на ЕП.
Да отидеш на европейско си е опит. Дори и само да гледаш, това си е някакъв напредък в развитието, казва младият мъж, който ще бъде втора година студент със специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт.
Относно представянето на ЕП Константин Тодоров казва, че винаги може и по-добре. Те са се класирали на 17 място от 25 мъжки отбора. В надреварата са участвали и 15 женски тима.
Стрийтболът е по-динамична дисциплина от традиционният баскетбол 5 на 5, според младият треньор. Това е баскетбол 3Х3. Играе се на един кош с трима играчи и една смяна. След отбелязан кош или след пропуск, веднага следва да изкараш топката от зоната на тройката и всичко започва отново. Освен това секундите за нападение са само 12 и събитията се развиват много по-бързо.
Навремето Коко започва своята спортна кариера като волейболист в Добруджа 07, но заради слаба подкрепа и липса на уважение от страна на клуба се отказва. Затова, когато собственикът на Unstoppdble го поканил в залата, след няколко месечно  колебание приел и сега не съжалява. Вече има няколко подготвителни групи по училища и детски градини.  Интересът на децата към баскетбола в Добрич е огромен, смята Константин и заявява, че много от тях имат добър потенциал да станат изявени баскетболисти не само в България, но и в чужбина и обещава до няколко години този спорт да е на едно от водещите места в Добрич.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Преслав Димитров
 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Добруджа победи юношите на Черно море с три гола в края
ФУТБОЛ: Добруджа победи юношите на Черно море с три гола в края
ВОЛЕЙБОЛ: Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: Започва продажбата на абонаментни карти
ФУТБОЛ: Започва продажбата на абонаментни карти
ФУТБОЛ: Добруджа победи с 3:0 Спартак (Варна) в контрола в Албена
ФУТБОЛ: Добруджа победи с 3:0 Спартак (Варна) в контрола в АлбенаЯндекс.Метрика