Константин Тодоров – участник на ЕП по стрийтбол (ВИДЕО)

11.08.2017 г. 13:55:04 ч.
/
Константин Тодоров – участник на ЕП по стрийтбол (ВИДЕО)
Константин Тодоров, който е един от четиримата треньори в БК Unstoppable, е републикански студентски шампион по срийтбол и участник на ЕП с отбора на ВТУ  «Св.Св. Кирил и Методий». Европейското първенство се  провежда в края на юни в хърватския град Сплит. Въпреки че е новобранец и е състезател от Аматьорската баскетболна лига, Константин е бил поканен като четвърти състезател от своите съотборници, които са професионалисти и са картотекирани към БФБ, да вземе участие на ЕП.
Да отидеш на европейско си е опит. Дори и само да гледаш, това си е някакъв напредък в развитието, казва младият мъж, който ще бъде втора година студент със специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт.
Относно представянето на ЕП Константин Тодоров казва, че винаги може и по-добре. Те са се класирали на 17 място от 25 мъжки отбора. В надреварата са участвали и 15 женски тима.
Стрийтболът е по-динамична дисциплина от традиционният баскетбол 5 на 5, според младият треньор. Това е баскетбол 3Х3. Играе се на един кош с трима играчи и една смяна. След отбелязан кош или след пропуск, веднага следва да изкараш топката от зоната на тройката и всичко започва отново. Освен това секундите за нападение са само 12 и събитията се развиват много по-бързо.
Навремето Коко започва своята спортна кариера като волейболист в Добруджа 07, но заради слаба подкрепа и липса на уважение от страна на клуба се отказва. Затова, когато собственикът на Unstoppdble го поканил в залата, след няколко месечно  колебание приел и сега не съжалява. Вече има няколко подготвителни групи по училища и детски градини.  Интересът на децата към баскетбола в Добрич е огромен, смята Константин и заявява, че много от тях имат добър потенциал да станат изявени баскетболисти не само в България, но и в чужбина и обещава до няколко години този спорт да е на едно от водещите места в Добрич.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Преслав Димитров
 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
За първи път България ще бъде домакин на турнир от първа категория до 14 г. на "Тенис Европа"
За първи път България ще бъде домакин на турнир от първа категория до 14 г. на "Тенис Европа"
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 не успя да се противопостави на шампиона Нефтохимик (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 не успя да се противопостави на шампиона Нефтохимик (ВИДЕО)
Балчиклията Валентин Андреев -  №9 в класацията за атлети на България за 2017-та
Балчиклията Валентин Андреев - №9 в класацията за атлети на България за 2017-та
ВОЛЕЙБОЛ: Най-добрият български съдия ще ръководи Добруджа - Нефтохимик
ВОЛЕЙБОЛ: Най-добрият български съдия ще ръководи Добруджа - НефтохимикЯндекс.Метрика