Корифей на бойните изкуства ще проведе практически семинар в Добрич

06.09.2013 г. 11:11:26 ч.
/
Корифей на бойните изкуства ще проведе практически семинар в Добрич
Шихан Явор Дянков, световно известен майстор по бойни изкуства,  ще проведе в Добрич практически семинар по Бункай Карате Джицу. Той ще гостува в нашия град  на 28 септември по покана на треньора по Шотокан Карате и Джу-джицу към СК “ВЪЛК” и Академия по бойни изкуства “Цанев” – Сенсей Стоян Димов.
Тренировките  ще се проведат в Спортен център “Вълк”, който се помещава в бивше училище “Дора Габе”. Началото е обявено за 10 часа. Могат да се включат всички  желаещи.
Шихан Явор Дянков е председател на Българската Шотокан Карате-до федерация, която от 1990 година е член и официален представител за България на Японската Карате Асоциация (J.K.A.). Председател е и на Българската Джу-джицу асоциация , която от 1989 година е член и официален представител за България на Световната Джу-джицу Федерация (W.J.J.F.) и Световната Джу-джицу и Кобудо Организация (W.J.J.K.O.). През 2000 година на Европейски конгрес към Японската карате асоциация, състоял се в Англия, е избран единодушно за председател на Карате федерациите, членуващи към Японската карате асоциация на Балканския полуостров. Същата длъжност заема и като председател за Балканските и Прибалтийските страни на Световната джу-джицу федерация и Световната джу-джицу и кобудо организация от 2012 година.
Шихан Явор Дянков е първият и най-висок дан в България, световно признат и удостоверен чрез дипломи връчени му от Японската Карате Асоциация. Притежава най-високият дан в България и на Джу -джицу, като още през 1993 година е избран от Световната Джу – джицу Федерация за главен координатор за Русия, Украйна и Естония, където преподава това древно японско бойно изкуство.
Специалист е по анти-терористична дейност където обучава специализираните полицейски и военни анти -терористични специални подразделения както в България така и в чужбина. Неговите ученици са участвали в различни горещи точки и специализирани мисии по света. Във връзка с тази си дейност е удостоен с много български и международни държавни награди.

Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Ветераните на „Добруджа“ приемат „Калиакра“ в сряда
ФУТБОЛ: Ветераните на „Добруджа“ приемат „Калиакра“ в сряда
57 гола в мачовете от шестия кръг на АМФЛ-Добрич
57 гола в мачовете от шестия кръг на АМФЛ-Добрич
КАРАТЕ: Медал за СК „Сейкен” от държавното първенство по киокушин
КАРАТЕ: Медал за СК „Сейкен” от държавното първенство по киокушин
 ВОЛЕЙБОЛ: Първият мач на Добруджа 07 – телевизионен. Първото домакинство – на 6 ноември
ВОЛЕЙБОЛ: Първият мач на Добруджа 07 – телевизионен. Първото домакинство – на 6 ноемвриЯндекс.Метрика