Начало >Добруджа >Общество

Красимир Николов: За първи път се наложи затваряне на пътища не поради непочистени пътища, а заради закъсали автомобили

19.01.2018 г. 11:09:56 ч.
/
Красимир Николов: За първи път се наложи затваряне на пътища не поради непочистени пътища, а заради закъсали автомобили
За първи път в областта се наложи затваряне на пътища не поради снегонавявания  и непочистени пътища, а заради закъсали автомобили. Това заяви в ефира на радио „Добруджа” зам. областният управител Красимир Николов. Той припомни, че с оглед метеорологичните условия и прогнозата за ураганен вятър, препоръките са били по възможност да не се пътува. От 2.30 сутринта почти до обяд вчера имаше ураганен вятър. За съжаление отново водачите на МПС не се съобразяват с пътната обстановка и с предварително зададените условия за движение само в краен случай и два тира закъсаха край Любен Каравелово. Точно те бяха и причината за затваряне на пътя, заяви Николов. На пътя за Генерал Тошево ситуацията бе същата.
Имаше водачи, които вероятно нямат качества да шофират при зимни условия и колите им бяха в канавките, вероятно нямат необходимите грайфери на гумите, но нямаше закъсали автомобили по този път, каза още зам. областният управител. Той е категоричен, че машините са работили непрекъснато, но при виелица, само след 30 минути, пътната обстановка се променя.
Николов разкритикува община Крушари, че не общинската пътна мрежа не е била почистена  навреме и много села са останали дълго време без ток, основно защото екипите на Енерго Про не са успели да достигнат до местата на авариите. 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика