Кремъл: Първо ще анализираме решението на МОК

06.12.2017 г. 13:21:18 ч.
/
Кремъл: Първо ще анализираме решението на МОК
Решението на МОК за допускане до участие на зимната олимпиада в Пьончан на руски спортисти, но подбрани от специална комисия и под олимпийския флаг, трябва да бъде анализирано задълбочено. Чак след това Руската федерация ще изкаже своето мнение. Да се поддаваме сега на емоции е погрешно. Това обяви прессекратарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков (на снимката).

"Сега, разбира се, трябва да изключим емоциите и достатъчно сериозно да анализираме решението, което взе МОК по отношение на нашата страна, преди да се вземе решение по този въпрос", каза Песков. 

Вчера, час след като МОК обяви всички санкции за руския спорт, се появиха информации в руски медии, че Владимир Путин ще обяви днес дали въобще руски спортисти ще участват в Пьончан, или ще бойкотират, по време на Общоруския форум на доброволците в Москва.
"Аз не съм чувал за такова намерение. Навярно трябва да питате медиите, откъде са чули това. Путин наистина днес ще бъде на форума, но аз не зная дали той ще реши да говори по въпроса там", коментира Песков.
Според прессекретаря обаче на Русия все още й предстои да отговори на редица въпроси, за което ще са необходими контакти с МОК. 
"Необходимо е сега да се определи кой ще води тези контакти, как ще бъдат водени те и ред други технологични въпроси, които подлежат на изясняване - допълни Песков. - Докато тези въпроси не се изяснят, навярно ще се проведе нашата олимпийска асамблея. Докато нашите спортисти не сформират консолидирана гледна точка, не трябва да се правят каквито и да е преждевременни заключения. Още веднъж повтаряме - ситуацията е сериозна и изисква дълбок анализ. Да се отдаваме просто на емоции е погрешно".
Снимка:www.segabg.com
Източник:Segabg.com

Коментирайте
Подобни новини
САЩ очакват нов 11 септември
САЩ очакват нов 11 септември
Испанската брегова охрана спаси 340 имигранти, сред които 100 деца
Испанската брегова охрана спаси 340 имигранти, сред които 100 деца
Часове преди финала на световното Макрон и Путин ще обсъдят Сирия и Украйна
Часове преди финала на световното Макрон и Путин ще обсъдят Сирия и Украйна
Протести в Чикаго след като полицай застреля мъж в Саут сайд
Протести в Чикаго след като полицай застреля мъж в Саут сайдЯндекс.Метрика