Кристина Димитрова: Не ни пускат в ефир, като че ли нашето поколение се слага на по-заден план

06.08.2018 г. 11:00:57 ч.
/
Кристина Димитрова: Не ни пускат в ефир, като че ли нашето поколение се слага на по-заден план
Едни от най-обичаните естрадни изпълнители – Йорданка Христова, Орлин Горанов, Данчо Караджов, Роси Кирилова, Кристина Димитрова и „Трамвай № 5”, гостуваха през миналата седмица в Добрич с концерта „Златните БГ хитове на всички времена”. На 7 август Летният театър бе препълнен, а публиката изпълняваше с радост песните на своите любимци.
Ден преди концерта разговаряхме с Кристина Димитрова, която вече пета година радва своите почитатели от Добрич и региона, които могат да я гледат на живо.

 
- Всяка година Ви посрещаме в Добрич. Случайно ли е това?
Да, така е. За пета година сме тук - на  сцената  на този прекрасен летен театър. Безкрайно съм щастлива, че пея за тази прекрасна добричка публика. Плеяда изпълнители, много обичани с незабравимите си хитове, се качваме на сцена. Поднасяме изненади, но и стари песни, защото публиката винаги иска да пее с нас.
- Имате нова песен с Орлин Горанов. Колко дуета сте направили досега?
Да, имаме нова песен. Текстописецът Иван Тенев искаше да направи продължение на „Детски спомен“ - този голям шлагер, който се пее от малки и големи. Получи се нещо по-различно, но,  в същото време, напомнящо за нас. Тя е като визитната ни картичка като дует с Орлин. Когато я запеем, няма как да ни объркаш, защото сме си ние. С Орлин Горанов имаме някъде към 70-80 дуетни песни. Имаме 5-6 албума заедно. Продължаваме да записваме песни с него и има някои, които се чуват в ефир, други - не толкова.
- Какво имате предвид, не Ви пускат ли?
От години имаме проблем със звученето. Не ни пускат в ефир, като чели нашето поколение се слага на по-заден план. Нямам нищо против в национален план да звучат повече младите колеги с хубави песни. Но не бива да се забравят и изпълнители, които толкова години са създавали хубава музика и хората ги обичат. Това е една наша болка, която аз винаги споделям, защото през годините записваме много хубави песни, които така и не се чуват. Надявам се в един близък план тези неща да се оправят.
- Ако Орлин Горанов е №1 като Ваш дуетен партньор, кой го следва – Васил Петров, Георги Станчев, Васил Найденов?
Аз съм малко моногамна. Имала съм доста предложения от мои колеги, но нямам толкова обилни певчески контакти. Правила съм по една - две песни. Сега съвсем скоро се представих на „Бургас и морето“ с един нов дует, озаглавен „Островът“ - прекрасна лятна песен. С Васил Петров имам два дуета. С Васил Найденов, за съжаление, нямам, а бих искала. Той е уникален изпълнител и при него всяка една песен е шлагер. Целият български народ знае всяка една негова песен. Не съм пяла с него, но времето е пред нас.
- Дариана Генова много искаше да възроди „Златният Орфей“. Вие имате спомени от този уникален фестивал…
Наистина е жалко, че не се получи. Тя много се бори и ние я подкрепяхме. Това беше един прекрасен форум, на който се събирахме всички колеги. По онова време и големите световни звезди идваха да гостуват и беше уникално събитие. Дори и това, че летният театър в Слънчев бряг беше „бутнат“ и на това място се построи един прекрасен хотел. Но това събитие, изключително ценно, загуби своя дом. Там беше запазено малко дори за нашето Черноморие. Много жалко, че не успяхме да го възобновим. А дори и да се възобнови, няма да бъде същият без това място.
- Няколко години вече сте на „Модната фиеста” в Албена и сте емблемата на този форум. Завиждам Ви за фигурата и очарованието. Каква е рецептата?
Благодаря, приемам го като комплимент. Винаги разочаровам хората, които ме питат за това, защото аз си хапвам, дори прекалено. Почти всички ми завиждат, защото не пазя никакви диети. Даденост ми е и благодаря на Всевишния, на майка, на татко. Имам явно добър метаболизъм. С моето похапване, да продължа да задържам тези килограми, си е чудо. През последните години съм качила няколко килограмчета. Почти не спортувам, но се движа много. Постоянно животът ми е на път, в голямо движение съм. Това е вероятно една от причините да запазя фигурата си. Не казвам, че е перфектна, но за годините ми е добре.
- Какво още Ви предстои това лято?
Продължаваме турнето “Вечните песни“ във Варна, Бургас и други концерти в големи и малки градове. Участвам в частни партита. Ще почивам на нашето Черноморие и ще комбинирам почивката с работа. Но най-сериозният ми ангажимент е покана да участвам в един мюзикъл през есента. В края на септември ще стартират премиерите. Мюзикълът е озаглавен „Бразилски нощи“ по Жоржи Амаду, с  режисьор  Андрей Калудов. Покани ме за главната женска роля. Изключително предизвикателство и къртовски труд, ще трябва да уча много текст и песни. Това е сериозен ангажимент, който правим по поръчка на разградския театър. В спектакъла ще участват около 100 човека,  симфоничният оркестър на Разград, балет, колеги. И се надявам да бъде изненада за публиката. На 26 септември трябва да е премиерата в Разград и на 3 октомври в София в НДК. Надявам се да дойдем и в Добрич.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика