Л.АТЛЕТИКА: Галин Костадинов: Семейни причини в основата на лошото представяне на Георги Иванов (ВИДЕО)

14.02.2018 г. 15:10:26 ч.
/
 Л.АТЛЕТИКА: Галин Костадинов: Семейни причини в основата на лошото представяне на Георги Иванов (ВИДЕО)
 
Зимният сезон приключва, а аз съм и доволен и недоволен, заяви пред Медийна група Добруджа треньорът Галин Костадинов, който е и президент на СКЛА „Добрич”. Задоволството му идва от факта, че няма контузени състезатели, а недоволството, че неговият състезател Георги Иванов не успя да се реализира и след като направи три фаула отстъпи републиканската титла на младия Михаил Михалев. Оказва се, че семейни причини са в основата на лошото представяне на Георги Иванов, което се е отразило на психиката на състезателя. Не искам да споделям подробности, казва неговият треньор и допълва, неговите проблеми на никого не ги пожелавам. Надеждата е в най-скоро време да се стабилизира, а целта е ЕП през лятото в Берлин през август. За това състезание е насочена цялата подготовка на тандема.
Днес групата от 8 атлети, които се състезават при подрастващите ще отпътува за столицата за участие в ДШ на закрито. Надпреварата е от 16 до 18 февруари в София, като под 14 ще участват 4 деца – три момичета и едно момче и под 16 години – четири момчета. Треньорските планове са свързани със спечелването поне на 1 медал в тези възрастови групи. В началото на следващата седмица подготовката ще бъде изцяло насочена към Националния шампион по хвърляния, чийто домакин е Балчик – 24 и 25 февруари.
Условията в сектора за тласкане на гюле в зала Добротица са под всякаква критика, още повече като се има предвид факта, че именно в този сектор се подготвят най-добрите гюлетласкачи в България. Ще се търси поетапно някаква помощ, за да се предприеме някаква реконструкция, но трябва да се намеси и общината, споделя Галин Костадинов. Знам, че не могат да се отделят 500 000 лв., но с по-скромни суми в рамките на 30-40 000 лв. ще се опитваме да закърпваме положението – да се оправят съблекалните, поетапно да се оправят сектори, писти и т.н. Подобно е и състоянието на външните сектори. Там се опитвам със собствени средства и с помощта на приятели да обновявам, казва Галин Костадинов и допълва, че базата навън е много добра, но има някои неща за доизкусуряване. Поставил съм си за цел до 2-3 години да има много хубава база навън, завършва специалистът. Около 70-80 деца тренират в клуба към днешна дата.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Утре представят книгата за 60-годишнината на ХК „Добруджа” (ВИДЕО)
Утре представят книгата за 60-годишнината на ХК „Добруджа” (ВИДЕО)
ХАНДБАЛ: Две класни попълнения подсилиха Добруджа
ХАНДБАЛ: Две класни попълнения подсилиха Добруджа
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 пак „обърна” Нефтохимик и запази третото място (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 пак „обърна” Нефтохимик и запази третото място (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 посреща днес Нефтохимик
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 посреща днес НефтохимикЯндекс.Метрика