Начало >Добруджа >Общество

Ледена утрин ни очаква на 2 декември (ВИДЕО)

01.12.2020 г. 14:42:37 ч.
/
Ледена утрин ни очаква на 2 декември  (ВИДЕО)
Снегопочистващата фирма Waste Solutions-България ЕООД, не е изненадана от снега, уверява ръководителят и Калин Рачев. Предварително се знаеше за застудяването и валежите и служителите на фирмата  и техниката от вчера следобед бяха в готовност да почистят и опесъчат добричките улици. Шест от машините са излезли още в 3.45 часа, натоварени със сол и до  около  7. 45 часа са се върнали в базата, обяснява управителят. Сега тече подготовка за утрото на 2 декември, когато се очаква заледяване и температури минус 10-12 градуса. Сняг още няма да вали, но ще има ледена пързалка, казва Калин Рачев.
Улица „Орфей“ в посока жк.“Балик“, ул.“Бойчо Огнянов“, „Батовска“ и бул.“25 септември“ в посока Варна са от участъците, на които трябва много да се внимава и работниците са положили усилия да ги подготвят за автомобилния трафик.
 На този етап фирмата , която наскоро смени  наименованието си на  УЕЙСТ СОЛЮШЪНС -БЪЛГАРИЯ ЕООД , разполага с осем снегопочистващи машини едната, от които малогабаритна. За управлението на техниката съоръжена с джипиес системи се грижат 24-ма шофьори. Доставени са 1150 тона сол и 115 тона пясък.  Ако се наложи в рамките на едно денонощие може да се допълнят количествата, посочва Рачев.
Продължителното затопляне не позволи на листата да изпадат на време и в последните два три дни те застлаха земята, не успяхме да ги съберем, признава управителят на фирмата. Резкият листопад от последните дни, който е три пъти повече от обикновено не е извозен. Падналият сняг отлага прибирането на листната маса, но следващата седмица когато прогнозата  за по-топло време се случи, работата ще продължи, уверява Рачев.
Фирмата сключва годишен договор за зимно почистване с община Добрич, за този сезон имат заложени 500 хиляди лева за тази цел. Миналата година  са усвоили 1/6 от парите, но те си остават за миналия период. Екоинспекторите на община Добрич, налагат и глоби, когато се налага, но това по думите на Рачев е в полза на опита. Той ръководи фирмата за сметосъбиране и зимна поддръжка вече трета година.
 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък



Яндекс.Метрика