Начало >Добруджа >Култура

Люси Дяковска: За да получа, трябва да дам и то любов (ВИДЕО)

02.05.2019 г. 10:56:50 ч.
/
Люси Дяковска: За да получа, трябва да дам и то любов  (ВИДЕО)
 Люси Дяковска  беше в Добрич в последният работен ден преди дългата великденска ваканция. Певицата за която всичко е музика, организира предстоящите си изяви за  добричката публика до края на календарната 2019 година. Приятелството на Люси с Добрич, датира отдавна. То има и своите бизнес очертания като  действия с фирма „Господинов и синове“,  лично Галин Господинов  и  продуцентската фирма „Амалтея 12“ и Нана Шопова. Само след  тринадесет дни , на 15 май от 19 часа във Варна  ще имате възможността да гледате "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" с участието на Люси Дяковска .Мюзикълите "Котките", "Фантомът на операта", "Евита" и "Исус Христос Суперзвезда".  Музикалният спектакъл е събрал звездите на световната сцена. Ще чуем и видим  Ингве Гасой Ромдал, Саша Кребс, Шарлоте Хайнке,Беатрикс Райтерер и Люси Дяковска заедно със Софийската и Плевенска филхармония, както и Националния филхармоничен хор, за да разкажат историите, от които целият свят настръхва. Диригент Себастиан Де Доменико.
Болката от хубавата музика е винаги искрена, откровена, споделя Люси Дяковска. Тя е дълбока, но не наранява човека, така както друг може да го нарани. Люси признава ,че с музиката на  Андрю Лойд Уебър  се е запознала още на шест години и до сега  тя я преследва. В Германия, тя продължава да потъва в тази музика и ето, че сега  съвсем осъзнато се качва на сцена с тази до болка позната и обичана музика с характерите и персонажите които той е описал. На 12  май пристигат  в България колегите и музиканти и ще започнат репетиции, дръпва завесата  Люси. Трудно е да се дойде до Добрич.Това е един много скъп проект и той изисква специална сцена и декори, така Дяковска отговаря на запитвания от добричлии , защо не гостуват в нашия град. В Германия миграцията на публика е един постоянен процес,  разказва певицата. Публиката пътува до големите  мюзикъли и спектакли, те не пътуват. Хората непрекъснато мигрират и си подаряват такива културни уикенди. За своята емоция и пълно раздаване за публиката Люси  Дяковска има своето обяснение. „От малка знаех, че за да получа  трябва да дам и то преди всичко любов. Аз много обичам хората“, споделя Люси. Тя припомня и времето с “Ноу ейнджълс”, когато публиката се наранявала от любов към тях. Днес не би било същото ,но се надявам с групата да направим нещо , признава певицата. В Германия тя продължава да пее с различни банди , но по-често  си е в България и работата по мюзикъли е нещо с което се занимава с удоволствие. В  Добрич през септември  ще гостуват  заедно с  големият цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази  и Плевенската филхармония. Това Люси пази в тайна, защото е изненада от община Добрич, но ние ще ви я издадем за да бъдете на празника на Добрич- 25 септември  и да сте подготвени за този спектакъл.
 За добричката публика билети за "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“  на 15 май все още могат да се намерят  на касата на Органова зала.Фирма „Амалтея 12“ е осигурила  транспорт до Варна и обратно.
 
Интервю на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май



Яндекс.Метрика