Начало >Добруджа >Регионални

Мажоретен състав „Каприз” от Тервел с куп отличия от Фестивал на мажоретните състави

13.06.2018 г. 09:19:32 ч.
/
Мажоретен състав „Каприз” от Тервел с куп отличия от Фестивал на мажоретните състави
С няколко отличия се завърнаха момичетата от Мажоретен състав „Каприз” – Тервел от провелия се в Пазарджик ежегоден фестивал за мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ и ЕВРОПА ГРАНД ПРИ по линия на Световната федерация по мажоретен спорт. Момичетата от Тервел участваха в категориите помпон, батон и микс във всички възрастови групи.
Това и бе дебютното участие на момичетата с батон на състезание, където те получиха бронзово отличие. А в категория помпон, в която представителките на Тервел бяха наградени със златни медали. 
В соло помпон джуниор Ивета Йорданова зае 2 място, а Ивона Няголова 3 място. След тях останаха и чешки представителки, които се славят с добра техника и хореография. Дуетът на добруджанските момичета се класира на 2 място. А мини групата бе удостоена заслужено с 1 място.
Николета Ненова и Инна Иванова в соло батон заеха 7 и 8 място. Дуетът на Инна Иванова и Анна-Мария Колева се класира 6-ти. Мини групата Екатерина Колева, Николета Ненова, Инна Иванова и Анна-Мария Колева станаха първи в категориите батон и микс. В соло помпон сеньор, журито отреди на Екатерина 4-то място. 
Осемгодишната кадетка Женимира Йорданова направи соловия си дебют с помпони и зае 7 място. Заедно с нейните съотборнички в категория мини група се наредиха на 2 място. Мини групата с танца „Огън и вода“ също зае 2 място.
Мажоретен състав „Каприз“ получи специална награда за цялостно представяне от журито на фестивала „Слънчева Бесапара“ и награди с медали ръководителката Живка Ненова и треньорките Виктория Тошкова и Габриелва Росенова, които са неотлъчно до нея и отбора. Световната федерация също бе впечатлена от тервелските момичета и званието „Най-проспериращ отбор“ бе присъден именно на „Каприз“ . Екатерина Колева бе избрана за най-чаровна мажоретка на фестивала. 
Снимка:www.tervel.bg

Коментирайте
Подобни новини
Днес в Двореца ще бъде премиерата на "Да пееш под дъжда"
Днес в Двореца ще бъде премиерата на "Да пееш под дъжда"
Започва Тюленово арт фест 2018
Започва Тюленово арт фест 2018
Представиха пощенската марка за победата на Кан Тервел над арабите (ВИДЕО)
Представиха пощенската марка за победата на Кан Тервел над арабите (ВИДЕО)
Пожар на турски кораб в района на Крапец. Загинал е член на екипажа
Пожар на турски кораб в района на Крапец. Загинал е член на екипажаЯндекс.Метрика