Начало >Добруджа >Регионални

Мажоретен състав „Каприз” от Тервел с куп отличия от Фестивал на мажоретните състави

13.06.2018 г. 09:19:32 ч.
/
Мажоретен състав „Каприз” от Тервел с куп отличия от Фестивал на мажоретните състави
С няколко отличия се завърнаха момичетата от Мажоретен състав „Каприз” – Тервел от провелия се в Пазарджик ежегоден фестивал за мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ и ЕВРОПА ГРАНД ПРИ по линия на Световната федерация по мажоретен спорт. Момичетата от Тервел участваха в категориите помпон, батон и микс във всички възрастови групи.
Това и бе дебютното участие на момичетата с батон на състезание, където те получиха бронзово отличие. А в категория помпон, в която представителките на Тервел бяха наградени със златни медали. 
В соло помпон джуниор Ивета Йорданова зае 2 място, а Ивона Няголова 3 място. След тях останаха и чешки представителки, които се славят с добра техника и хореография. Дуетът на добруджанските момичета се класира на 2 място. А мини групата бе удостоена заслужено с 1 място.
Николета Ненова и Инна Иванова в соло батон заеха 7 и 8 място. Дуетът на Инна Иванова и Анна-Мария Колева се класира 6-ти. Мини групата Екатерина Колева, Николета Ненова, Инна Иванова и Анна-Мария Колева станаха първи в категориите батон и микс. В соло помпон сеньор, журито отреди на Екатерина 4-то място. 
Осемгодишната кадетка Женимира Йорданова направи соловия си дебют с помпони и зае 7 място. Заедно с нейните съотборнички в категория мини група се наредиха на 2 място. Мини групата с танца „Огън и вода“ също зае 2 място.
Мажоретен състав „Каприз“ получи специална награда за цялостно представяне от журито на фестивала „Слънчева Бесапара“ и награди с медали ръководителката Живка Ненова и треньорките Виктория Тошкова и Габриелва Росенова, които са неотлъчно до нея и отбора. Световната федерация също бе впечатлена от тервелските момичета и званието „Най-проспериращ отбор“ бе присъден именно на „Каприз“ . Екатерина Колева бе избрана за най-чаровна мажоретка на фестивала. 
Снимка:www.tervel.bg

Коментирайте
Подобни новини
Залесяват 52 дка в ДЛС „Балчик”
Залесяват 52 дка в ДЛС „Балчик”
ВиК Добрич ще засича водомери във вилните зони
ВиК Добрич ще засича водомери във вилните зони
Туроператори, журналисти и блогъри от България, Румъния и Унгария  се срещнаха в Шабла
Туроператори, журналисти и блогъри от България, Румъния и Унгария се срещнаха в Шабла
Община Генерал Тошево ще ремонтира водопроводна мрежа в селата Спасово, Люляково и Кардам
Община Генерал Тошево ще ремонтира водопроводна мрежа в селата Спасово, Люляково и КардамЯндекс.Метрика